[04-13]Colt CZx - FOTEL
Anonymous - 07-05-2008, 07:38 Temat postu: FOTEL Czy (i jak) da się zdjąć tylną plastikową atrapę za siedzeniem kierowcy/pasażera? Coś mi tam strzeliło i się klekota więc chciałem tam zajrzeć ale nie mogę całkowicie zdjąć tego plastiku.
Anonymous - 07-05-2008, 08:33
Jeżeli jest plastikowa atrapa, to zgaduję, że masz poduchy boczne w fotelach?? - dlatego przede wszystkim sugerowałbym ostrożność w zaglądaniu tam
Ja ostatnio zaglądałem do wersji bez poduch. Należy dostać się do początku zamka błyskawicznego, który schowany jest na dole fotela pod taką listwą ochronną/maskującą (należy wyczepić tą listwę). W wersji z atrapami będzie to na dole, tuż pod atrapą, gdzie zaczyna się taki czarny materiał (na wysokości wajchy pochylenia fotela).
Jeżeli chodzi o klekotanie w fotelu, to spora szansa, że pękło w środku jedno (chyba z sześciu) mocowań "ramki" na której rozciągnięte są spreżyny/druty, na których z kolei opiera się pianka. Te mocowania przyczepiają tą ramkę do stelaża fotela. U mnie właśnie pękł taki jeden zaczepik i lewy dolny róg tej ramki stukał w stelaż fotela.
Pozdrawiam!
Anonymous - 07-05-2008, 08:42
Dzięki.
No i chyba to poszło, bo czuję że oparcie fotela mniej sprężynuje. Gdyby nie ten klekot, to bym to w ogóle olał, ale muszę wyjąć to "coś" co tam lata. Denerwuje mnie.
Anonymous - 07-05-2008, 13:18
Zerknij jeszcze tutaj, może coś znajdziesz
http://www.akadia.ru/_pag...DkwLmpwZw%3D%3D
Anonymous - 08-06-2008, 10:26
Dzięki. Schemat pomógł. Rozebrałem fotel w dosłownie 2 minuty. Wyjąłem pękniętą sprężynę. Teraz jeżdżę bez jednej. Złożenie fotela do kupy zajęło mi jakieś 15 minut
michalp - 08-06-2008, 23:25
wrzuciłem link do akadia.ru do FAQ Colta CZx.
|
|
|