Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Rolety przeciwsłoneczne
t_a_s - 07-05-2008, 10:31 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Rolety przeciwsłoneczne Witam,
chcę kupić rolety przeciwsłoneczne do mojej Carismy na tylną szybę i tylne boczne, bo mi słońce świeci na dziecko, czy ktoś się orientuje, jakie powinny być ich wymiary?
I ewentualnie jakiej firmy warto kupić?
Nie chcę przyciemniać szyb, bo słońce nie świeci cały rok, a zresztą mąż nie chce się na to też zgodzić.
Student - 07-05-2008, 11:01
Mam rolety a właściwie miałem ale po jednym sezonie zdjąłem bo ogólna kaszana z nimi jest.
Możesz przyciemnić szyby, drożej ale pewnie lepiej choć moim zdaniem Cari wygląda obciachowo z przyciemnianymi i dresem zajeżdża.
t_a_s - 07-05-2008, 15:12
Student napisał/a: | kaszana z nimi jest. |
dlaczego?
Student - 08-05-2008, 07:20
Strasznie nie lubię jak Mi coś odstaje a z tymi roletami to tak jest, jak są nowe to ok. ale podczas użytkowania ranty zaczynają się wyginać i robi się mała fala, poza tym Carisma ma schodzące w dół szyby w drzwiach i jak kupisz rolety to nie będą pasowały na zatrzaski w szybę tylko na przylepce do szyby a to powoduje że część okna nie jest zasłonięta bo musisz opuścić trochę roletę. Powiem tak dla mnie jest to rozwiązanie na 55%.
Wybór należy do Ciebie.
Rafal_Katowice - 08-05-2008, 08:27
Mam roletę zamontowana na tylnej półce (hatchback) chyba przez poprzedniego właściciela (a może fabrycznie?) tylko nie mam jej gdzie zaczepić na szybie
Czy ktoś z was, kto ma rolete na tylną szybę mógłby cyknąć fotkę zaczepów? To mają być jakies specjalne zaczepy czy może mam ją zaczepić o tą listwę która idzie przy dachu?
|
|
|