Space Runner Techniczne - Podświetlenie deski rozdzielczej
yossi - 07-05-2008, 23:25 Temat postu: Podświetlenie deski rozdzielczej Pytanie do Szanownych Państwa (zanim cokolwiek zacznę rozkręcać, sprawdzać itd.):
Czy po włączeniu świateł macie podświetlone w desce rozdzielczej, w jakikolwiek sposób, regulatory klimy i nawiewu?
U mnie "świecą" tylko zegary główne, klawisze pod nimi i obok radio. Nad radiem natomiast - ciemno, jak w ...
Niby pierdoła, ale w nocy (zwłaszcza latem) mogłoby to być widoczne (klima włączona? skąd wieje? itp.) - jest tam jakaś żaróweczka do wymiany, czy nie ma nic?
Z góry dzięki i pozdrawiam,
yossi
tomusn - 08-05-2008, 08:33
musi świecić, ale ile i co to nie wiem
ronetto - 09-05-2008, 21:07
cze . w popielniku jest zarowka , zapalniczce, napewno jest w regulatorach od nawiewow ale nie wiem ile . potem w klawiszach pod licznikami po jednej. jeszcze jest jedna pod schowkiem pasazera ale umnie nie swieci a powinna tak na nogi swiecic . pozdro
yossi - 10-05-2008, 00:42
Ho, ho - aż się w głowie zakręcić może!
No to jeszcze jak dotrzeć do tych światełek? Jak zdjąć to, co oczy widzą, żeby żarówki móc wymienić?
Od razu mówię, że po poście ronetto (dzięki wielkie!) stwierdzam brak podświetlenia:
- regulatorów nawiewu;
- popielniczki;
- podnóżka pasażera.
Gdzie szukać i jakie śrubki wykręcać?
Raz jeszcze z góry dzięki!
Pozdro - yossi
ronetto - 10-05-2008, 20:03
do podswietlenia nog pasazera to wystarczy tylko bardziej schowek otworzyc i widac kabelki na srodku co dochodza do oprawki
popielniczke i zapalniczke to tylko wyciagnac zaslepke do radia dolna (kieszen)
a regulatory to nie mam pojecia bo umnie swieci jeszcze nie musialem otwierac ale napewno caly panel trzeba rozkrecic .
moze zrobie fotki albo poszukam w manualu to dam na maila. pozdro
[ Dodano: 10-05-2008, 20:12 ]
patrzylem w manualu jak rozkrecic i jest wszystko rozrysowane w czesci INTERIOR.
pewnie wiesz ale manuala do runner-a znajdziesz w dziale download to juz nie bede wysylac na maila .pozdro
yossi - 12-05-2008, 18:16
Oki - dotarłem. Wszystko jest tak, jak napisał ronetto.
Jeśli ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to:
1. Żarówki zapalniczki i popielniczki:
- dla lepszego dostępu odkręciłem całą ramkę: dwie śrubki widoczne po wyjęciu zapalniczki i dwie mocujące ramkę zaraz nad radiem. Jedna żarówka przy zapalniczce, druga w górze osłony popielniczki.
2. Żarówka podświetlenia regulatorów nawiewu:
- tu nie ma żadnych śrub mocujących ramkę - delikatnie "wydłubuje się" ją z deski rozdzielczej i oczom naszym ukazuje się cała kasetka z regulatorami, do której w górnej części doprowadzona jest żarówka.
3. Żarówka podświetlenia nóg pasażerki:
- otwieramy schowek, uginając jego boczne ścianki zwalniamy skobelki blokujące nadmierne wychylenie i po środku, z dołu za schowkiem, mamy kolejną żarówkę.
Dodam jeszcze, że sam sposób oprawy żaróweczek jest dobrany dość mało szczęśliwie. U mnie okazało się, że przepalone są tylko dwie. Pozostałe po prostu "nie stykały". Wydaje mi się że z czasem, pod wpływem temperatury oprawki trochę się wypaczają. Takie to delikatne...
Pozdrawiam,
yossi
|
|
|