To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Choinka instalacji elektrycznej

matt81 - 11-05-2008, 15:11
Temat postu: [CB4 1.6] Choinka instalacji elektrycznej
Witam , od pewnego czasu bez żadnych okoliczności z tym związanych zrobiła mi się w Lancerze "choinka świateł". Problem jest taki że jak naciskam hamulec to razem ze światłami STOP zapalają mi się postojówki ( no i oczywiście to co z postojówkami związane czyli podświetlenie tablicy ,radia i pokręteł od nawiewu). Problem ten występuje wtedy jak są oczywiście wyłączone światła.Jak ktoś z was miał podobny problem to bardzo proszę o pomoc bo jest to zjawisko bardzo irytujące, ponadto przeglądanie całej instalacji " na piechotę" po kolei to " droga przez mękę" i raczej sobie nie poradze.
kkriss - 11-05-2008, 15:14

Żaden ze mnie spec, ale jak nic nie kobinowałeś z elektryką, to obstawiałbym przetarcie jakiś przewodów. poszukaj czy na kablach do których masz dostęp nie przetarła się izolacja.
Hugo - 11-05-2008, 16:03

A ja obstawiam słabą masę, prawdopodobnie w tylnej lampie.
maciej 63 - 11-05-2008, 16:04

posprawdzaj połączenia masy miałem tak w jednym samochodzie
Anonymous - 11-05-2008, 16:25

Nie wymieniałeś przypadkiem ostatnio żarówek STOP? Jakie żarówki tam masz? Powinny być dwuwłóknowe.
matt81 - 15-05-2008, 23:21

Witam, ostatnio byłem trochę zajęty i nie miałem czasu grzebać przy samochodzie ,ale dziś sprawdziłem żarówki STOP i diagnoza [/b]gregorbu [/b] okazała się w 100% trafna :) . Jakieś półtora mięsiąca zmieniałem na szybkiego żarówkę STOP przy rutynowej kontroli Panów z Policji :mrgreen: i zamontowałem taka jaką akurat miałem czyli jedno włóknową . Jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc a zwłaszcza koledze gregorbu.