[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] dziwny wyciek
Anonymous - 12-05-2008, 10:29 Temat postu: [EA2A 2.0] dziwny wyciek czesc,
mam GALANTa 2.0 GLS z Climatronickiem
po dluzszej jezdzie zauwazylem dziwny wyciek pod autem,
wyglada to na wode lub cos podobnego
do miejsca skad wylatuje to cos nie mozna sie tak latwo dostac,
po krotce wyglada to tak,
po lewej stronie auta, tuz pod szyba w komorze silnika mam taki cylindryczny plastikowy pojemnik o srednicy ok 10cm z wchodzacymi i wychodzacymi z niego rurkami,
pod tym zbiornikiem (niestety nie widac ale mozna wymacac) jest jakby gumowy waz ktory przechodzi z kabiny do komory silnika, jest on uciety i zagiety w ksztalt kranika,
obstawiam, ze stad ta ciecz sie wydostaje
powyzsze pojawia sie tylko przy jezdzie na klimie, i zaczalo sie doslowanie kilka dni temu, wczesniej zadnych wyciekow nie zauwazylem
prosze o informacje co to jest i czy z tego powinno cokolwiek kapac, a jesli tak to w jakich okolicznosciach
dzieki za wszelkie informacje
JK
sampler - 12-05-2008, 10:37
Ja mam wyciek wody tez podejrzewam z klimy ale patrzac od przodu za prawym wahaczem
Anonymous - 12-05-2008, 10:43
Wydaje mi sie ze,zjawisko jak najbardziej normalne jezeli chodzi o odwodnienie klimy.
Anonymous - 12-05-2008, 10:47
to moze tylko dodam ze moj to RHD, jesli ma to jakies znaczenie, choc podejrzewam, ze bebechy mimo wszystko siedza w wiekszosci w tym samych miejscach
patrzac od przodu faktycznie jest to pod prawym wahaczem (czyli lewej stronie auta)
jesli to odwodnienie klimy, to kiedy to sie "wlacza" ?? jak to dziala ??
metzger - 12-05-2008, 12:23
Nie do końca wiem jak to jest w przypadku klimy w samochodzie, ale w budynkach jest dodatkowa rurka do odprowadzania skroplin w postaci wody. Zjawisko jest jak najbardziej normalne ... dodam że z reguły taką rurkę doprowadza się do kanalizacji albo gdzieś na zewnątrz na trawnik lub do studzienki.
swinks_UK - 12-05-2008, 16:28
Jest to jak najbardziej odprowadzenie wody skroplonej na instalacji klimy. Naturalna rzecz, im cieplej, tym wieksza kaluza.
|
|
|