Carisma - Techniczne - 2 problemy
Anonymous - 13-05-2008, 10:59 Temat postu: 2 problemy witam 2 pytania
- zapomniałem włożyć tulejki na amortyzator tył od góry, czy to aż takie ważne???
- zaciagne ręczny to blokuje tylko 1 koło, jak to wyregulować???
Matejko - 13-05-2008, 11:24
cocoo24 napisał/a: | - zapomniałem włożyć tulejki na amortyzator tył od góry, czy to aż takie ważne??? |
chodzi o te metalowa?? to wazne poniewaz teraz jest tam luz miedzy trzpieniem amortyzatora a gornym mocowaniem
Cytat: | - zaciagne ręczny to blokuje tylko 1 koło, jak to wyregulować??? |
nie ma regulacji - masz z tylu hamulce tarczowe??
sprawdz czy jak zaciagasz reczny to cos sie rusza w zacisku na tym kole ktore nie hamuje, jesli sie nie rusza, to sciagnij linke z zacisku i wtedy zaciagnij i zobacz czy linka sie ruszy, w tarczach z tylu czasem pada ten mechanizm do recznego - pomaga wymiana zacisku
Anonymous - 13-05-2008, 11:26
edit: nieaktualne
Tomashi - 13-05-2008, 11:34
Ale co "nieaktualne" ? naprawiłe¶, czy "samo się naprawiło" ?
Bo mi też (prawe tylne) koło nie hamuje...
Anonymous - 13-05-2008, 11:40
ta chodzi o ta metalow±, nie mam jednej ale nie mam ochoty wyciagać tych amorów
a odnosnie zacisku to nie ma jaki¶ metod typu zdj±ć popukać nasmarowac i przykręcić? mam tarcze i prawa mi nie hamuje
Matejko - 13-05-2008, 12:19
najpierw musisz zlokalizowac czemu nie hamuje, regulacji zadnej nie ma w przypadku jesli jedno kolo hamuje a drugie nie, bo moze byc tak ze jedna strona sie zaciagnie a druga jeszcze bedzie luzna
maxwell61 - 13-05-2008, 15:46
lub masz jak±s lew± linkę...ja swoja dĽwignie musiłem lekko przewiercać do podłogi na lewo skos bo linka "oryginalna" była z krótka (sic!)
|
|
|