Proton Techniczne - Problem z elektrycznymi szybami w 315
bastek69 - 13-05-2008, 23:50 Temat postu: Problem z elektrycznymi szybami w 315 tak to jest jak sie ma skleroze ;p...
miałem o to pytać w poprzednim temacie ale zapomniałem.
otóż sprawa jest taka że w tym moim Protonie są elektryczne szyby.
jakieś 2-3 tyg temu doczyściłem z rdzy i nasmarowałem prowadnice bo sie przycinały szyby przy podnoszeniu i pare dni działało jak należy.
ale teraz znowu jest kłopot bo szyba (najbardziej pasażera na szczęście ;p) przy podnoszeniu wolniej podnosi sie od strony lusterka przez co od strony klamki wychodzi szybciej i "wypada" z prowadnicy a następnie sie zacina. Dopiero trzeba ją franie ręką ustawić w odpowiedniej pozycji i jakoś sie wygranoli ledwo ledwo do góry.
jak moge to naprawić bo jakoś nie mam za bardzo pojęcia...??
Hubeeert - 14-05-2008, 01:33
bastek69, przeczytaj Zasady Forum.
W tytule tematu ma się znaleźć opis tego czego temat dotyczy.
Anonymous - 27-05-2008, 14:05
Kolega nic nie pomogl jeszcze udzielil reprymendy, mam podobnie tylko, ze blokuje sie tylna prawa, nasmarowalem uszcelki (nic nie dalo) obawiam się ze wysnulo sie kilka drucikow z linki i one sie blokuja, trzeba wymienic (ale to w moim przypadku, u Ciebie może spada z prowadnicy), jezeli po nasmarowaniu i przeczyszceniu bylo dobrze do zrob tak jeszcze raz moze brud znowu wylazl
Hubeeert - 27-05-2008, 19:02
ZeusProton, nie pomogłem to fakt. A reprymenda była bo już co prawda nie widać ale tytuł tematu brzmiał POMOCY!
Pozdrawiam
|
|
|