Sigma/Diamante Ogólne - potrzebuję bezpiecznik na ecs
zbyszek05 - 30-05-2008, 12:49 Temat postu: potrzebuję bezpiecznik na ecs
witam...jak wyżej,potrzebuję bezpiecznika na ecs.bo pomimo tego że nie działa to ponownie chcę żeby działał a przekładanie z abs-u na ecs już mnie znudziło ....nigdzie nie ma takiego w sklepach ...? dzisiaj zajrzałem w kufer a tam...wszystko jak nowe ,komp , jakieś ustrojstwo z przewodami i cos ukrytego pod białą puszką ...to po prostu musi działać i zamierzam to reaktywować tylko zapału mi brakuje .a Sigma ? zostaje w moich i żony /bardziej/ rękach
u157 - 30-05-2008, 23:22
Nie wiem jakie bezpieczniki są w sigmie ale może coś takiego jak robią w Lublinie w LSN
http://www.lsn.pl/index.p...0&cid=12&id=11, albo zgłoś się do JAPANEZE
zbyszek05 - 31-05-2008, 12:11
dzięki ale nie takie...może faktycznie malik będzie posiadał ,zadzwonie.pozdrowiona
dawid85 - 29-12-2008, 23:26 Temat postu: Re: potrzebuję bezpiecznik na ecs Witam wszystkich jestem tu nowy mam problem ze swoja sigma problem kwestii Ecs-u nie ma jakiejkolwiek reakcji ecs auto jast jak wóz drabiniasty opadło całkowicie zastanawia mnie mnie dlaczego nawet nie swieci sie kontrolka alarmu,czy nie ma jakiegoś zasilania a moze padł komp od ecs gdzie sie od tak apropo oznajduje.pomocy
Anonymous - 30-12-2008, 07:47
Jest jakaś Sigma na forum z działającym ECS-em? System jest dosyć zagmatwany i chyba wygląda na to, że jak nie działa to działać już nie będzie
Anonymous - 30-12-2008, 08:27
Sprawdź u elektryka samochodowego, oni muszą mieć takie bezpieczniki.
Na dobrą sprawę i w motoryzacyjnych też powinny być.
Pozdro!!!!
Anonymous - 30-12-2008, 10:09
Witam
Zbyszku mam działający ecs i Slaw też, podziwiam Twój zapał do naprawy ale wierz mi że koszty są wysokie, mam na myśli amortyzatory i osprzęt, nie wspomnę o nerwach jak jadąc w pewnym momencie zapala Ci się czerwona dioda alarmu. Ja miałem do pomocy Łukasza by sprawdzić co jest nie tak poprzez dedukcję i podmianę. To że z tyłu to wygląda ładnie nie tylko u Ciebie to o niczym nie świadczy. Jeśli mogę Ci doradzić to zacznij od zresetowania kompa czyli zdjęcia klemy i sczytania błędu których opis jest bardzo ogólnie ujęty a później sprawdź sprężarkę. To tak na dobry początek. Podam Ci nr. tel. do gościa który ma to co będzie Ci potrzeba a więc jak piszesz przekaźnik czy też bezpiecznik.
Oto nr. 509 599 505
Lub zadzwoń do Slawa jak ma to będzie może taniej.
Pozdrawiam
Pawel79 - 31-12-2008, 15:33
Witam
Podłączę się pod temat.
Zabrałem się za wymianę ammortyzatorów z ecs-em, wymiana zabrała mi dwa dni.
Jak wszystko poskładałem i włożyłem bezpicznik od ECS i cisza, więc dziś zabrałem się za komresor. Wymontowałem go i co sie okazało padniety, mało to że spalony od środka to jeszcze miał urwany korbowód od tłoczka, wiec nic nie da sie z nim zrobić.
Czy ktoś z forumowiczów ma taki kompresorek na sprzedaż, chętnie kupię
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Slaw - 31-12-2008, 15:38
Witam,mam jedna na stanie ,jak chcesz to zadzwoń,509 782 102,pozdrawiam
Pawel79 - 07-01-2009, 16:23
Witam
Dziś dostałem spreżarkę od Slawa (Wielkie dzięki ), zamontowałem i wszytko działa jak w zegarku, powietrze dotarło do amortyzatorów sigma powędrowała do góry. Jak narazie żadnych nieszczelności nie wykryłem. Cieżka praca się opłaciła
Teraz co mi pozostało to frajda z jazdy.
lukasz12 - 20-01-2009, 00:28
Grrrr.. a u mnie po wymianie amortyzatorów niestety nie było plug and play ;( czemu ??? czemu ?!!! [pytanie retoryczne]
|
|
|