[XX-92]Galant E3xA i starsze - dziwne zjawiska
Anonymous - 24-04-2006, 19:10 Temat postu: dziwne zjawiska mój GALANT jest po remoncie , powiem szczerze , mamy dziś wiecej znachorów niż fachowców. TYLKO NA WAS MISIAKI można liczyć. MAM takie problemy- 1. gdy jest zimny cieżko pali. 2. gdy jest ciepły ma nie równe obroty chociaż nie zawsze ale wariuje.3.gdy mu dodaje gazu jadąc słabo reaguje a gdy odejmuje przyśpiesza . 4. na postoju osiągaa co najwyżej 6-tysięcy obrotów. wymieniłem dwa czujniki temperatury silnika,przepływomierz,filtr paliwa aparat zapłonowy i komputer i nic, cały czas to samo.czy ktoś może mi pomóc???co to za dziwne zjawisko???[aparat zapłonowy jest przesunięty do końca w prawo,w innej pozycji jest jeszcze gorzej,rozrząd jest okey ,bynajmniej tak zapewniają znachorzy]POZDRAWIAM.POMÓŻCIE
Krzyzak - 24-04-2006, 19:33
Jak masz ustawiony TPS? Na 0.5 V? przy pozycji startowej? Jaki to Galant? Dlaczego ktoś ruszał aparat zapłonowy?
Anonymous - 24-04-2006, 19:33
jaki rocznik gala?
88-92? i jakie miasto w pomorskim?
kochajj - 24-04-2006, 20:12
Tak jak Darek napisał... żle ustawiony TPS moze dawać takie objawy... opozniona reakcja na pedal gazu... szarpanie... autko moze nie wchodzić na obroty... itp
Anonymous - 25-04-2006, 21:41
A ja mam juz odpowiedz a były podobne objawy, spec od pomp sprawdził i powiedział ze mogę ją wypłukac i dozować sobie pifko pod cisnieniem 2,2 atm. Zamawiam pompę i chyba koniec przygód
|
|
|