Problemy techniczne - Mułowate przyspieszanie ECLIPSE
Anonymous - 27-04-2006, 12:44 Temat postu: Mułowate przyspieszanie ECLIPSE Po pierwsze witam wszystkich od kilkui dni jestem posiadaczem clipsika I gen. wszystko bylo by super gdyby nie pojawiajacy sie czasem problem.. :/ mianowicie czasem (coraz czesciej) pojawia sie klopot z przyspieszaniem... muli go strasznie , w miare wzrostu obrotow zaczyna byc lepiej... a czasem jest wszystko ok i goni jak powinien... co moze byc tego przyczyna? uszkodzenie TPS?
jak jakieś sugestie się pojawią bede bardzo dźwięczny
moje gg 5478643
kochajj - 27-04-2006, 14:53
przyczyn moze byc wiele niestety... masz lpg?
Anonymous - 27-04-2006, 15:01
LPG nie było jeszcze wczoraj a takie efekty mam od 3 dni... czy to może czujnik polozenia przepustnicy wariowac? a moze jakies inne sugestie... prosze o podpowiedz moze sam sie do tego wezme :/ (a obiecywalem sobie ze tego auta sam robil nie bede )
kochajj - 27-04-2006, 16:14
no to prawdz TPS i bedziesz miał odpowiedz...
Anonymous - 27-04-2006, 16:24
tps podaje strasznie dziwne sygnały... strasznie zmienne.. skacze 4v 3v 8v... 12v... itd itp... jest szansa ze to to?
Anonymous - 27-04-2006, 18:37
Tak, jak Ci już pisałem na gg, zajrzyj na strone Krzyzaka i przejrzyj dział Dane naprawczo-regulacyjne/Wolne obroty. Jest tam krótki pogląd na to, jak się powinien zachowywać TPS. Napisz też nam, jaki masz silnik w swoim Eclipse (dokładne oznaczenie: 4G20, 4G37, 4G63). Na forum jest trochę osób naprawdę znających się na rzeczy, ale by pomóc, muszą znać szczegóły.
A wracając jeszcze do Twojego problemu - na jakim paliwie jeździsz? Przewody i świece o.k.? Sprawdzałeś palec rozdzielacza i kopułkę?
Anonymous - 28-04-2006, 00:09
tak strona Krzyzaka rządzi!! jezdze na 98 na ogol bp lub jet... wczoraj zalozylem instalke gazowa ale wczesniej juz sie zaczely problemy... sorry fakt nie napisalem silnika 4G63 bez turbo... przewody nowe NGK swiece nowe NGK... raz go muli a raz jest ok... w tym silniku jak sie nie myle nie ma rozdzielacza prawda? sorry za moj brak wiedzy
Anonymous - 25-07-2006, 13:42
a uszczelki pod deklami zaworów?? Ja miałem podobnie w Colcie. Wymieniłem uszczelik. Do tego owinąłem fajki taśmą izolacyjną co by jakichś przebić nie było bo słyszałem że w mitsu a często w eclipse tak właśnie sie dzieje.
Teraz musze filtr powietrza zmienić bo też ciężko go bujnąc powyżej 120km/h !!
MakroSerwis - 22-08-2006, 17:42
Po podanych przez Ciebie objawach można wnioskować, że przepływomierz lub lambda podaje niewłaściwe dane do ECU i skład mieszanki jest zubożany. Napisz, czy na LPG występuje ten sam objaw (i jaki masz rodzaj instalacji LPG). Wtedy będziemy dalej analizować.
Pozdr.
|
|
|