To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant ze szwecji ?- A czemu nie?

Anonymous - 20-06-2008, 19:55
Temat postu: Galant ze szwecji ?- A czemu nie?
Witam ponownie szanowne grono.

W trakcie poszukiwań Galanta no różnych autogiełdach internetowych natrafiłem
na oferty ze Szwecji.
Zawsze sądziłem iż ceny aut w skandynawi są kosmiczne a pracujac ostatnio
w Norwegii moje sądy sie potwierdzały.
Całe szczęście że jestem w błędzie gduż Gale z lat 97-99 można kupić za mniej
niż 40000 koron szwedzkich co jest naprawde ciekawą ofertą dodając iż brak
solonych dróg zimą na pewno robi lepiej blacharce.

Moje pytanie .
Czy ktoś ma doświadczenie z kupnem auta w Szwecji czy może podpowiedzieć
jakie należy wykonać czynności związane z zakupem
w Szwecji (papiery, podatki, ubezp.) co ,gdzie i jak ?

A tak przy okazji czy możecie ocenić te dwa autka ,
różnią sie rocznikowo ale to ten sam model , zależy ile kaski uzbieram.

srebrny

lub bialy

http://www.bytbil.com/per...AAAgAAAAAAAAA=!

Anonymous - 21-06-2008, 14:01

Witam.
Jesli chodzi o informacje prwane (dotyczace papierow, kosztow i procedur) to znajdziesz na forum polonii szwedzkiej poloniainfo
Natomiast cena auta to jeszcze nie jest ostateczny koszt w wypåadku sprowadzania z SE.
Ale pomimo wszystkich oplat auta bywaja w pieknym stanie, nie wspominajac o szwedzkich
drogach. Ja mieszkam obecnie w Szwecji, jednak szukam auta w Polsce ale to z innych powodow. Napewno warto zakup w Szwecji przeanalizowac.
Pozdro

Anonymous - 21-06-2008, 18:49

KUDE MOLEK. Poczytałem troszku forum polonii szwedzkiej ,wielkie dzięki PAWELSE za linka.

Nie jest to takie proste jak kupno auta na "kontynencie" , sprawy nie dają sie załatwić od reki a co za tym idzie trzeba tam kwitnąć kilka dni jak nie tygodni ,co znacznie podwyższa koszty.
Najbardziej mnie śmieszy i zadziwia sprawa ubezpieczenia tymczasowego . Kupuje auto ,place gościowi ,zostawiam je u niego ,lecę do polski, kupuje ubezpieczenie na auto które nie ma żadnej polskiej legalizacji (przeglądu polskiego np.) ,o ile jest to możliwe , następnie wracam do szwecji i dalej kombinuję . Popaprany kraj,no chyba że źle zrozumiałem to przepraszam.
Będę zaczynał kupowanie auta za 2 może 3 tygodnie nie wiem czy sie odważę na szwecję choć autka wychodzą taniej niż w niemczech ,mniej przebrane ,w lepszym stanie i wyposażeniu ,to jednak kusi .Może znajdę jakiegoś znajomka w szwecji który kupi mi auto .
A tak na marginesie czy wie ktoś coś o wersji 2.0 EXE Galanta bo widziałem iż jest ich dużo w szwecji a na "kontynencie" nie widziałem takiej.

Anonymous - 21-06-2008, 19:37

temat o kupnie w szwecji