To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Proszę o ocenę stanu kierownicy

Anonymous - 28-06-2008, 12:28
Temat postu: [EAx 97-04] Proszę o ocenę stanu kierownicy
Witam.
Czy stan kierownicy jak na zdjęciach oznacza duuuzy przebieg, czy moze po prostu sa jakies odbicia swiatla, tapicerki itp. Na ile moze wskazywac taki stan kierownicy? Pytam, bo chce w najblizszym czasie zmienic "przyrzad do jezdzenia" :P , a widzialem wiele takich zdjec kierownic ze stanami licznikow ok 150-200k km.
Przyklady:
1)

2)

Pozdrawiam

Anonymous - 28-06-2008, 13:26

Jak zauważyłem w swoim Galancie że stan kierownicy nie swiadczy o tym że samochód ma duży przebieg. Ja kupiłem auto ponad rok temu stan kierownicy był dobry po tym czasie kiera wygląda jak by auto miało przejechane 300 tys. a ja zrobiłem tylko 20 tys.

Pozdrawiam

macia - 28-06-2008, 21:52

To na pewno nie odbicia światła, tylko starta skórka :lol: Z tym zużyciem to różnie bywa - zależy jak kto trzyma kierę, czy się mocno poci, czy mocno ściska itd. Ale uważam, że przy w miarę normalnym użytkowaniu takie zużycie wskazuje na co najmniej 200 tysi km.
Anonymous - 29-06-2008, 17:05

Dzieki.
Rozumiem, ze ktos kto sprzedaje samochod z przebiegiem ok 150-200k km i taka kierownica po prostu cos sciemnia. Sa moze na tym forum osoby ktore maja tak starta i moga pochwalic sie przebiegiem? Czy bac sie takich samochodow i odpuscic?
Pzdr

czekoladka_1981 - 29-06-2008, 17:27

AnoniM79 napisał/a:
kto sprzedaje samochod z przebiegiem ok 150-200k km i taka kierownica po prostu cos sciemnia

Może a nie musi?? Są osoby którym ręce się pocą. To są osoby nadpobudliwe lub nerwowe. Resztę tak jak opiują kapsel i macia.
AnoniM79 napisał/a:
Czy bac sie takich samochodow i odpuscic?

W ten sposób nikt by nie zdecydował się na kupno gala.

Anonymous - 29-06-2008, 17:50

Oczywiscie calkowicie sie z tym zgadzam, po prostu staram sie zebrac jak najwiecej informacji. Oczekiwalem odpowiedzi w stylu -
Stan kierownicy - przebieg 400-500k km
Osoba pocaca sie - przebieg okolo 200-300k km (chyba niewiele jest takich kierowcow :P i jeszcze przy klimie ktora jest w standardzie)
- ale to chyba malo mozliwe. Chodzilo mi raczej o orientacje, poniewaz budzi to moj niepokoj, a nie chcialbym zanadto "umoczyc" pieniedzy.

akbi - 29-06-2008, 21:59

kapsel napisał/a:
Ja kupiłem auto ponad rok temu stan kierownicy był dobry po tym czasie kiera wygląda jak by auto miało przejechane 300 tys. a ja zrobiłem tylko 20 tys.

słyszałem, że są przypadki ... pastowania kierownicy, aby była czarna ... mam nadzieję, że to nie dotyczy Twojego przypadku.

W moim przypadku ... obecnie kierownica wygląda prawie jak nowa ... przebieg 187 tys ... osobiście przejechałem nim 20 tys ... tylko ja kierownicę trzymam po bokach, a nie u góry tak jak wskazują na to załączone tu fotki, także zdarcie kierownicy też zależy od tego czy jednym autem jeździł przez dłuższy okres ten sam kierowca (tzn trzymał w tym samym miejscu ręce) czy różni kierowcy (różne ustawienie rąk na kierownicy).

BUBU - 29-06-2008, 22:09

No i pytanie czy więcej jeżdżone po mieście , czy w trasie .
Moja kiera przy 250 tysiącach jest zdecydowanie mniej wytarta , a przebieg oryginalny .

Pozdrav

Anonymous - 29-06-2008, 22:55

Panowie gadacie tak że nie mogę tego słuchać, kierownica jest ważnym elementem samochodu, ale bądz co bądz nie swiadczy o jego stanie, możecie koncentrować się na tym ale to o niczym nie swiadczy. Przestancie smęcic, czy wy własne auta kupowaliscie na podstawie wytartych mniej czy więcej kierownic. Moja jest wytarta ale mi to nie przeszkadza, nie wiem jak wam?

Pozdarwiam

Jesli ktos chce kupic mój samochód to proszę, 19.000,- pln
"kierownica wytarta"

[ Dodano: 30-06-2008, 00:19 ]
Kierownica jest trzymana różnie, jeden ma automat inny manual, jeden lubi rybki inny raki i o czym tu gadać Panowie trochę rozsądku i powagi. Jak ktos chce kręcić to wykręci. Czy wy jestescie takimi znawcami , bo ja nie.

macia - 30-06-2008, 09:05

kapsel, po pierwsze kolega pytał o kierownicę, więc mu na ten temat odpowiadamy :wink:
Po drugie: jaki przebieg ma Twoje auto?
Po trzecie: ja kupując swojego galanta zwracałem uwagę na wszystkie szczegóły, także na kierę. Oczywiście nie decyduje ona o wszystkim, ale mówi wiele i każe zwrócić uwagę także na inne elementy pod kątem ich zużycia co do przebiegu. Tylko tyle :lol:

yaro1976 - 30-06-2008, 10:39

u mnie przebieg nieco powyżej 200 kkm, i kiera w bardzo podobnym stanie, rzekłbym że nawet bardziej wytarta, ale przyglądając sie tym zdjeciom wygląd wnętrza tego Gala nie napawa mnie optymizmem, generalnie zaniedbany, a to raczej nie wróży dobrze całej reszcie, ale to tylko moje subiktywne zdanie.
Anonymous - 30-06-2008, 12:28

u mnie kierownica wygląda podobnie jak na 2 zdjęciu- przebieg 310 tys z tym że auto sporo jeździło poza autostradami, w moim drugim galu przebieg 200 tys km - wygląda jak nówka auto eksploatowane głównie po autostradach
Stan kierownicy moim zdaniem odzwierciedla ogólny poziom wyeksploatowania samochodu z tym, że nie wierzę aby taka kiera jak na 2 fotce mogła być po 150 tys

yaro1976 - 01-07-2008, 15:53

z tego co widzę AnoniM79 celujesz w TEN egzemplarz, a ten coś mi sie nie podoba, zderzak od sporta, a brak zegerów HC, chyba powinien być inny tylni zderzak, oraz wg mnie powinien byc Tip tronic, oraz wnętrze nieco zaniedbane - o czym już wcześniej pisałem, atutem może być instalacja gazowa, ale równiez może być to minusem -> przy tej cenie nie spodziewałbym sie sekwencji :P

ot słowem komentarza

pzdr

TheDoctor - 01-07-2008, 20:54

Z tego co wiem to zegary HC sa w wersji Sport Edition ale od 99 roku i to tylko z silnikem 2,5 V6
spown - 01-07-2008, 23:03

U mnie jest nakulane niecałe 160 i kierownica podobnie wytarta... Stan auta bardzo dobry, nic nie cieknie, nie jest powyrabiane, pedały nie są wytarte, czy osłona mieszka zmiany biegów (jak już mówimy o tego typu eksploatacji) mam książkę, jakieś rachunki z serwisu, więc wierzę, że nikt licznika nie przekręcił, a przynajmniej nic na to nie wskazuje...