[92-96]Colt CA0 - [CA0]Strumienica????
Anonymous - 01-05-2006, 22:25 Temat postu: [CA0]Strumienica???? Mam pytanko wuasnie o strumienice??!? Colt CAO 1,6 16v GLXi (niestety z LPG) co to za wynalazek i jak to sie ma do mocy i spalania?? no i koszt takiego czegoś i czy wogóle warto sie nad tym zastanowic (czy to nie jest pic na wode fotomontarz plissss help
Dzisiaj byłem na Bemowie i widziałem jakiegos Colcika CAO (srebrny z jakimis bajerkami)- startującego ale nie wiem w jakiej klasie i jaki silnik - czy to ktos od nas (tzn z forum??)
A jak sie znajdzie wuaściciel to niech sie pochwali co wywalczył tym cudeńkiem (jaka klasa i jaki wynik na 1/4)
ROMEL - 01-05-2006, 23:06
O strumienicach różnego rodzaju już sie pisało a pisało...
Sama struminica to może nie zmuli auta - a na pewno nie doda mu mocy.... jedyne co to może dźwięk wydechy zmienić i to da Ci złudny efekt przybytku mocy...
W opcji "singel" to nieporozumienie
W opcji "full" - dolot, głowa, fazy rozrządu, wydech i wtedy srumienica...
Pozdrówka
Hubeeert - 02-05-2006, 13:32
Kiedyś to napisałem teraz powtórzę - wsadź strumienicę w odbyt temu który Ci ją będzie sprzedawał i przegazuj.
Strumienice działają najlepiej w silnikach o stałej prędkości obrotowej - turbinach gazowych itd. W silniku tłokowym daja poprawę osiągów tylko w wąskim zakresie obrotów. Resztę pogarszają.
sruba - 03-05-2006, 21:56
przepraszam, ale nie moge sie opanowac...
właściciel !
właśnie !
fotomontaż !
a co do strumienicy zgadzam sie z Hubertem.
Anonymous - 03-05-2006, 23:37
No to jak chcesz być już taki dokładny to sam zobacz co piszesz.....
MOGĘ
OPANOWAĆ!
Dzięki za informacje!!!
|
|
|