To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - wolno wchodzi na obroty

Anonymous - 05-07-2008, 14:39
Temat postu: wolno wchodzi na obroty
witam, mam lancerka 2000 rok, kombi samochod jest powypadkowy, jest złożony chodzi , problem jaki wystepuje to ze gdy jest odpalany to przy delikatnym wsisnieciu gazu spadaja obroty silnika, gdy zostanie wcisniety do oporu gaz to sie zbiera gorzej niz maluch, i wystepuje problem z komunikacja z komputerem by zdiagnozowac o co kaman, probowano diagnozowac na sprzecie z simensa. jestem laikiem w sprawie moto i podałem to co usłyszałem od swojego mechanika, prosze o porade co z tym zdziałąć. zaznaczam ze był w nim gaz sekwencyjna ale ostatni wlaściciel go wyciagnoł i pozostały kabelki wstajace z silnika. dziekuje za ewnetualne porady
Artii - 05-07-2008, 18:53

Napisz jaki silnik.
Co z próbami diagnozy na sprzęcie siemensa?
Powodów może być wiele zwłaszcza że jakiś paploch przy tym grzebał (kabelki wystające z silnika :( ).

Anonymous - 05-07-2008, 20:18

silnik 1.6 a wersja glxi. a kabelki to chodza od wtyrysku z pozostałości po sekwencji gazu
Hubeeert - 05-07-2008, 20:30

1. Przeniosłem do właściwego działu
2. Może chodzi o nieszczelność w dolocie albo zatkany dolot?

Nieszczelność za przepływomierzem powietrza powoduje, że silnik dostaje więcej powietrza niż powinien.
Może to być też coś z czujnikami przy przepustnicy.

Co do diagnostyki - MUT II dostępny w ASO powinien dać odpowiedź jakie kody błędu występują.

Anonymous - 07-07-2008, 14:59

Juz załatwione okazalo sie ze to Kąt wyprzedzenia zapłonu po ustawieniu , wszystko ok