To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ceny OC

sruba - 02-05-2006, 13:48
Temat postu: Ceny OC
Panowie wlasnie rejestruje Pande i szukam opcji najtanszego OC (AC mnie nie interesuje). Ktos bylby mily i udzielil mi odpowiedzi, gdzie takowe cos mozna zrobic najtaniej ? Samochod ma niecaly litr pojemnosci (996ccm)...
Krzyzak - 02-05-2006, 13:55

link4 hdi samopomoc - popytaj ich
Bartek - 02-05-2006, 13:57

Cigna STU - W duzych miastach sa bezkonkurencyjni....
josie - 02-05-2006, 16:25

Jak pierwszy raz w Urzędzie Miasta rejestrowałem Colta, to było takie stanowisko gdzie babka miała wszystkich ubezpieczycieli - przeliczyła raz dwa gdzie najtaniej. W moim przypadku była to Samopomoc.
Na Twoim miejscu też bym poszukał takiego pośrednika. Jak pracujesz w Gdyni to w Urzędzie Miasta na parterze siedzi ta babka - możesz spytać to Ci wszystko wyliczy.

Karwoś - 02-05-2006, 17:42

U mnie to samo - jak nie masz 25 lat to compensa - tam nie ma zwyżki 30%. trzeba w ubezpieczalniach popytać - najlepiej wtedy będzie wyjaśnione.
Anonymous - 02-05-2006, 21:52

spr, w allianz ja mam tam swoje auta ubezpieczone i wyszło najtaniej, samopomoc to omijaj szerokim łukiem pozdrawiam 8)
tomusn - 02-05-2006, 22:27

ja mam jakieś Moje Towarzystwo Ubezpieczeń (grupa Hestia)
Jak wyliczyłem w internecie link 4 to mi wyszło ok 400... z 60% zniżki, a tu mam 600 z 10%.

Karwoś - 02-05-2006, 22:43

Tu chodzi o OC więc trzeba wybrać to co najtańsze - w przypadku ubezpieczenia AC nie ma co oszczędzać bo się okaże że po uszkodzeniu samochodu taki niewiadomo jaki ubezpieczyciel będzie chciał wypłacic jak najmniej - straci się i czas i pieniądze - z doświadczenia brata wiem że Warta wypłaca to co trzeba a nawet więcej w gotówce bez problemu. Np - lekko zarysowany zderzak przedni - 1600zł :) (rysa niezauważalna przy normalnych oglądzinach).
josie - 03-05-2006, 01:42

wolf napisał/a:
samopomoc to omijaj szerokim łukiem

Ja nie mam tej firmie nic do zarzucenia. Może oprócz niefortunnej nazwy.
Ubezpieczam się tam, ale też wypłacali mi odszkodowanie z oc sprawcy - nie miałem zastrzeżeń co do wyceny, byłem nawet bardzo zadowolony.

Anonymous - 03-05-2006, 02:19

nie ma towarzystwa ubezpieczeniowego samopomoc jest HDI Samopomoc a np. u mnie w miescie mozna te TU spotkac pod nazwa HDI Asekuracja.
Chooper - 03-05-2006, 08:05

josie napisał/a:
wolf napisał/a:
samopomoc to omijaj szerokim łukiem

Ja nie mam tej firmie nic do zarzucenia. Może oprócz niefortunnej nazwy.
Ubezpieczam się tam, ale też wypłacali mi odszkodowanie z oc sprawcy - nie miałem zastrzeżeń co do wyceny, byłem nawet bardzo zadowolony.

j.w. pałcę u nich OC, i mam jeszcze ubezpieczoną działkę/posesję, więc OC wychodzi mnie bardzo mało. A w OC chyba o to ma chodzić, parwda? bo ja tych pieniędzy i tak nie dostane do ręki.

Anonymous - 03-05-2006, 08:31

HDI samopomoc od 4 lat, i jest git :wink:
krzysio1972 - 04-05-2006, 11:48

Dla mnie najtaniej wyszlo w hdi samopomoc, niestety jozefow podlega pod stawki warszawskie, za galanta 2.5 zaplacilem 611pln. Ani link4, ani warta, ani cigna stu, ani allianz, o pzu nawet nie wspominam (najdrozsi byli) nie zaproponowali nic tanszego.
JCH - 04-05-2006, 19:11

Wydaje mi się, że to HDI Samopomoc sprzedawane jest również za pośrednictwem placówek Poczty Polskiej. Niedawno miałem wątpliwą przyjemność korzystać z ich usług (Poczta Polska), odstałem ze 30 min w kolejce - czytałem więc wszystkie reklamy, ogłoszenia, cenniki ...
OC dla mnie wychodziło jakoś tak ze 40% mniej niż w PZU.

Anonymous - 04-05-2006, 20:27

Co do CignaSTU, to jak jeździłem firmowym autkiem to miałem takie ubezpieczenie, moje wrażenia co do tego towarzystwa jest mieszane - Sam świstek od OC wyglądał jak bilecik parkingowy, a informacje na nim zamieszczone są do d... niepodobne, ale przy autkach firmowcyh wychodził nieco taniej od innych ubezpieczycieli