To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - wyrabiania

Rafal_Szczecin - 02-05-2006, 22:26
Temat postu: wyrabiania
witaka misiaki :)
mam takie pytanko, bo brat potrzebuje wyrobic sobie swiadectwo kwalifikacji oraz badania psychologiczne.
nie wiecie moze gdzie takie rzeczy sie robi i ile kosztuja, oraz jaki jest czas oczekiwania ?

z gory dziekuje,pozdrowka :!:

Karwoś - 02-05-2006, 22:49

A z tymi badaniami to przypadkiem nie trzeba iść do Lekarza medycyny pracy, który skieruje na badania odpowiednie do zaliczanej grupy??
Rafal_Szczecin - 02-05-2006, 22:53

Kawros nie wiem, dlatego pytam sie Was .
ryso - 03-05-2006, 21:39

Czesc,swiadectwa kwalifikacji juz nie ma,jest poprostu zaswiadczenie lekarskie.
idziesz do lekarza medycyny pracy,koszt ok. 50 zł, potem do poradni ktora wykonuje badania psychotechniczne albo psychotesty,roznie to pozywaja,koszt od 80 - 120 zł.
To wszystko.
Ps.te zaswiadczenia ktore dostanie w tych poradniach musi wozic ze soba,jesli wykonuje zawod kierowcy.
pozdrawiam :)

Rafal_Szczecin - 03-05-2006, 21:54

dzieki Ryso :!:
STRUSIU - 03-05-2006, 23:24

Zgadza się ryso świadectwa kwalifikacji już nie ma a to co teraz jest to zaświadczenie ale nie lekarsie tylko zaświadczenie wystawiane przez WORD o ukończeniu kursu dokształcającego kierowców wykonujących transport drogowy w zakresie:

- przewozu osób
lub
- przewozu rzeczy

Same badania lekarskie ,po których jest wystawione zaświadczenie lekarskie, nic nie dadzą.

Z zaświadczeniem od uprawnionego do badań kierowców lekarza należy się udać do WORD,
tam zapłacić za kurs (szkolenie) i dopiero po jego ukończeniu dostaje się zaświadczenie.

Szkolenie u mnie kosztowało 400 zł, z tym że ja już miałem wcześniej świadectwo kwalifikacji.

Rafal_Szczecin najlepiej przedzwoń po informacje do:

Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego - Szczecin
Ul. Golisza 10
71-682 Szczecin
(0-91) 459-92-71, 459-92-61

Rafal_Szczecin - 04-05-2006, 09:44

heh naprawde WIELKIE podziekowania dla Ciebie Strusiu i dla Ciebie Ryso :!:
Dzieki chlopaki :!:

ps. jak bym mogl to bym porozdzielal Wam po "pomogl" ale to forum ogolne i tutaj nie ma takiej funkcji

pozdrowka
rafi

ryso - 04-05-2006, 21:53

STRUSIU, chyba masz racje, nie nadążam za tymi przepisami,co miesiąc jakieś zmiany :wink:

pozdrawiam :)