Sigma/Diamante Ogólne - Poszukuje automatu
Anonymous - 10-07-2008, 10:02 Temat postu: Poszukuje automatu Witam
Po rozebraniu skrzyni automatycznej okazało się niestety, ze nie kwalifikuje się o ona do do dalszej naprawy. Rozsypane łożysko zrobiło sporo szkód a poza tym reszta łożysk również posiada wżery albo szumi strasznie dlatego tez poszukuje skrzyni biegów do mojego samochodu.
Jest to skrzynia F4a33 EV. Jesli ktos posiada taką skrzynie lub wie gdzie można kupić to prosze o informacje.
Skrzynia może być również uszkodzona, wtedy użyje jej jako dawcy części.
Moje gg - 5345458
Pozdrawiam i dziękuje
Paweł
zbyszek05 - 10-07-2008, 10:41
pablost jest parę skrzyń na necie musisz szukać ,dzwonić,pytać ....za dobrą na allegro ostatnio 2500 koła chcieli ....drogo-niedrogo ...telefon w rękę i do dzieła .pocieszę cię ze automat szybciej dostać niż manual.pozdrawiam
Anonymous - 10-07-2008, 10:50
Dzięki za info akurat o tej skrzyni wiem, natomiast innych jeszcze nie znalazłem. Ta skrzynia wszystko oki ale chciałbym poszukać może trochę tańszej stąd właśnie moje pytanie.
Pozdrawiam
Paweł
[ Dodano: 10-07-2008, 23:16 ]
czy skrzynia z 3000GT (link poniżej) będzie pasowała do sigmy????
http://moto.allegro.pl/it...tomatyczna.html
Pozdrawiam Paweł
lukasz12 - 12-07-2008, 12:26
Jeśli dawca cześci to bedzie pasować, w zasadzie to skrzynia jest taka sama, nie wiem tylko jak jest rozwiązana kwestia pompki do tylnej skrętnej osi - czy w każdej skrzyni jest na nią miejsce (i jest zaślepka) czy tylko w niektórych wersjach jest na nią miejsce - wiem że jest jakoś zamontowana koło półośki bo na półośce jest dodatkowa zębatka która to napędza
zbyszek05 - 12-07-2008, 22:08
zasadniczo tak .sprawdź jeszcze dla wszystkiego nr.swojej skrzynki z numerami sprzedającego najlepiej gdyby były takie same .
|
|
|