To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - PYTANIE DO UżYTKOWNIKóW PAJERO IV

Anonymous - 14-07-2008, 18:13
Temat postu: PYTANIE DO UżYTKOWNIKóW PAJERO IV
Witam WSZYSTKICH. Już kiedyś pisałem o tym problemie ale bede musiał jeszcze raz poruszyć ten temat Mianowicie chodzi mi głownie o wnętrze samochodu :trzaski pochodzące z bagażnika (najprawdopodobniej plastiki) ,drzwi pasażerów(jeśli porusze je nogą słychać piski ), no i jeszcze ten podłokietnik który lata w prawo i w lewo. A I CO NAJLEPSZE żEBY POSłUCHAć TYCH NIEZWYKłYCH EFEKTóW AKUSTYCZNYCH NIE MUSZę WYJEżDZAć W TEREN, NA PROSTEJ CZARNEJ DRODZE SłYSZę PLASTIKI KTóRE TRZESZCZą W BAGAżNIKU :-X DLATEGO BłAGAM WAS POWIEDZCIE MI CZY U WAS W PAJERO IV TEż MACIE TAKI PROBLEM CZY TO TYLKO MóJ MISIEK JEST TAKI??? samochód zakupiłem w salonie mitsubishi i myślę że nie pochodzi z jakiegoś IMPORTU :cry:
Anonymous - 14-07-2008, 23:38

Witaj,
a ja jestem pewien, że Twoje auto pochodzi z importu.
Mitsubishi nie produkuje w Polsce żadnych samochodów.

W moim Pajero IV nie ma żadnych trzasków, pisków ani innych dziwnych odgłosów kiedy poruszam się po asfalcie. Kiedy jadę po nierównościach albo w terenie to tak, ale w granicach rozsądku. Nie ma z tym problemu.

:)

Anonymous - 16-07-2008, 14:47

Właśnie to wszystko mnie dziwi bo podczas jazdy próbnej nic takiego nie słyszałem :-X ale jeszcze raz wybiore sie na jazde próbną bo nie wiem czy to tylko to auto jest takie. A jadąc stwierdziłem że największą uciążliwość sprawia mi piszczenie które pochodzi z drzwi od bagażnika CZY MOżE KTOś WIE CO TO MOżE BYć NO BO CHYBA SAM BEDE MUSIAL SIE Z TYM UPORAć CHOCIAż UWAżAM żE W SAMOCHODZIE ZA TAKIE PIENIąDZE NIE POWINNO BYC TAKICH SYTUACJI
zbyszekm2 - 16-07-2008, 16:37

Może wystrczy je wyregulować, tak aby lepiej przylegały do uszczelki.
Anonymous - 16-07-2008, 16:48

DZWIęK POCHODZI ZE śRODKA (WEWNąTRZ DRZWI) A NIE CHCIAłBYM ICH JAKOś ROZBIERAć . A CO DO USZCZELKI TO O CO KONKRETNIE CHODZI?? :|
Anonymous - 17-07-2008, 09:21

Co prawda nie wiem jak jest w Pajero IV, ale w mojej III też trzeszczały plastiki w tylnych drzwiach okazało się, że skrzyneczka, w której są klucze była za słabo przykręcona i trzeszczała. Poza tym może guma, która jest niżej zamka może warto ją sprawdzić, czy jest dobrze zamocowana.
Anonymous - 05-08-2008, 16:35

Witam ponownie. sytuacja już się rozwiązała. Byłem w ASO i co najlepsze wiedzieli co to było i naprawili więc teraz jest naprawde super było tam jeszcze pare rzeczy które zrobili:jakieś piszczące uszczelki itp. AHA WRACAJąC DO SKRZYPIąCYCH DRZWI PROBLEM TKWIł W JAKIEJś PROWADNICY CZY COś( PRZY DRZWIACH MOżNA REGULOWAć ICH WYSKOść NO A DRZWI SIE OPUśCIłY I TAK SKRZYPIAłY ) DLATEGO TERAZ MUSZę POWIEDZIEć żE PO WIZYCIE W ASO JESTEM JUż SPOKOJNY NIE IRYTUJą MNIE JUż żADNE STUKI ANI TRZESZCZENIA :lol: