To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Pamiętaj przed wyjazdem do Austii

Anonymous - 03-06-2005, 20:43
Temat postu: Pamiętaj przed wyjazdem do Austii
Cytat:
Austriacka policja nie ma litości dla kierowców, którzy nie mają odblaskowych kamizelek. Sypią się mandaty - 50 euro - i trzeba od razu kupić taką kamizelkę na najbliższej stacji benzynowej. Kolorowe wdzianko kosztuje niecałe 3 euro.

Austria wprowadziła obowiązek wożenia kamizelek odblaskowych od 1 maja. Wkładać je należy, gdy zajdzie potrzeba zatrzymania się na poboczu, na przykład, by zmienić koło w samochodzie.

Początkowo o tym obowiązku informowano zagranicznych kierowców już na granicy. Dziś takich informacji już nie ma, za to za pierwszą stacją benzynową czai się policja i karze mandatami.

Jackie - 03-06-2005, 21:00

Moim zdaniem przepis jest bardzo logiczny. Jak widzę palantów, którzy gdzieś po nocy zmieniają koło zjechawszy "aż" 30 cm na pobocze i jeszcze mają pretensje jak im się zwróci uwagę - to mnie trafia coś niedobrego. Koszt żaden a kłopotów o wiele mniej. No bo jak już taki jeden z drugim wyda te 15zł to mu szkoda będzie nie użyć zakupu;) Czyli czekam aż u nas będzie to obowiązkowe, a swoją drogą jutro zaopatrzę w kamizelki wszystkie swoje auta.
Pozdrawiam

josie - 03-06-2005, 22:43

Dla mnie ten przepis też jest bardzo logiczny, nie wymaga wielkich nakładów finansowych a jak wiadomo życie ludzkie nie ma swojej ceny. Tylko mogliby informować o tym, a nie ustawiać policję czającą się specjalnie na niedoinformowanych...
Anonymous - 03-06-2005, 23:02

josie napisał/a:
Dla mnie ten przepis też jest bardzo logiczny, nie wymaga wielkich nakładów finansowych a jak wiadomo życie ludzkie nie ma swojej ceny. Tylko mogliby informować o tym, a nie ustawiać policję czającą się specjalnie na niedoinformowanych...

Pewnie w ramach wymiany w unii jeździli na szkolenia do legionowa. No i się nauczyli jak łupić kierowców.