To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] ZAWIESZENIE TYLNE

pawel-krol - 25-07-2008, 07:41
Temat postu: [Cari 1.6] ZAWIESZENIE TYLNE
WITAM
ostatnio zauważyłem że mojej cari strasznie osiadł tył,tak że jak stoi na równym to między kołem a błotnikiem jest jakieś 5-7cm,miesiąc temu wsadziłem gaz ,czyżby to butla ją tak dociążyła.
jak osiada tył to co raczej będzie do wymiany: amorki czy sprężyny bo nie bardzawo wiem...

Matejko - 25-07-2008, 08:24

5-7 to ja mam po wymianie sprezyn i amortyzatorow, wiec moze poprostu ci sie wydaje ??
siwek - 25-07-2008, 08:26

pawel-krol, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi? Nie porównuj z przodem bo różnica jest znaczna i może dlatego ci sie tak wydaje.
pawel-krol - 30-07-2008, 21:34

Matejko napisał/a:
5-7 to ja mam po wymianie sprezyn i amortyzatorow, wiec moze poprostu ci sie wydaje ??

wczesniej mierzyłem "na oko" a w rzeczywistosci jest około 4 cm.Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach...

Matejko - 30-07-2008, 22:28

to raczej normalne, wez pod uwage ze pewnie auto nie ma roku tylko z 10 lat wiec moze prosic o wymiane amorow i sprezyn
siwek - 31-07-2008, 07:39

pawel-krol napisał/a:
Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach...
a czy jak wsadzisz całą rodzine to koła trą o nadkole? bo jak tak to sprężyny do wymiany :wink:
pawel-krol - 02-08-2008, 22:36

siwek napisał/a:
pawel-krol napisał/a:
Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach...
a czy jak wsadzisz całą rodzine to koła trą o nadkole? bo jak tak to sprężyny do wymiany :wink:

w sumie trzeć nie tra nawet na dołkach,a auto ma 12 lat

więc jeszcze prosilbym o jeszcze jedna rade-jakiś zestawik sprężyny + amorki na tył dobre ale za rozsądną cene-bo chyba wszyscy tego oczekujemy. :lol:

mlun - 02-08-2008, 23:52

KYB + Lesjofors. Takie mam w planie, podobno przyzwoicie się sprawuje.