To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [SILNIK] Przy około 2,5 tys obrotów coś brzęczy

Anonymous - 29-07-2008, 13:47
Temat postu: [MSS 1.6] [SILNIK] Przy około 2,5 tys obrotów coś brzęczy
witam
jest to gdzieś jakby pod airbagiem pasażera
taki metaliczny dźwięk
nagle siuę to pojawiło i jest coraz gorzej - jak sie szybko rozpędzam to oczywiście tego nie ma ale np spokojna jazda po mieście to jest nie do wytrzymania - cisza w samochodzie aż miło a tu takie brzęczenie

ma ktoś jakiś pomysł??

cns80 - 29-07-2008, 13:50

He, He :) Zwykle to brzęczała obudowa poduszki powietrznej, ale ona jest plastikowa i nie brzęczy mechanicznie. Jak dasz radę zrobić to bezpiecznie to przytrzymaj ręką za airbag i zobacz czy nadal brzęczy. No i jeszcze sprawdź czy w schowku nic nie lata, albo czy przy otwartym schowku też masz ten dźwięk.
saphire - 29-07-2008, 13:59

Może to wiatraki od nawiewu i klimy?
Anonymous - 29-07-2008, 14:01

jak przytrzymam poduszke to jest bez zmian
czy to wiatraki z nawiewu - nie wiem - musze sprawdzić jak to jest gdy one się kręcą a jak gdy stoją.

jewiurz - 29-07-2008, 14:18

mam to samo :evil:
takie blaszane brzeczenie, w czasie jazdy w korku doprowadza do szału...
spejsa mam od niedawna i jeszcze nie znalazłem o co cho... ale znajde :mrgreen:

musze sparwdzic czy to nie jest cos na zewnątrz, ewentualnie gdzies pod błotnikiem.... :?:
jak znajde to dam znac

Anonymous - 29-07-2008, 14:25

@jewiurz
no to witam w clubie - ja w zeszły czwartek wymieniłem lancera '93 na space grudzień 2003
i zaczynam słyszeć to czego wcześniej nie słyszałem ale to normalne jest
jak ja coś znajdę oczywiście dam znać

widzę, że mamy takie same silniki - a ja mam jeszcze do niego gaz
mam wersje famili i aktualnie szukam tych cześci które w wewnątrz samochodu w wersji Comfort są chromowane - otoczka panelu sterowania, dolna półka na napoje....

możesz podesłać kilka zdjęć tych elementów i całego wnetrza>> bazkomp@bazkomp.pl

jewiurz - 29-07-2008, 14:42

bazkomp napisał/a:
@jewiurz

widzę, że mamy takie same silniki - a ja mam jeszcze do niego gaz
mam wersje famili i aktualnie szukam tych cześci które w wewnątrz samochodu w wersji Comfort są chromowane - otoczka panelu sterowania, dolna półka na napoje....

możesz podesłać kilka zdjęć tych elementów i całego wnetrza>> bazkomp@bazkomp.pl

Mój Comfort miał srebrne tylko ramki zegarów i ramke przy drazku zmiany biegów a konsola jest czarna, ale dołozyłem srebrne klamki wewnetrzne i zamierzam zmienić konsole na srebrną :mrgreen:
to wszystko jest takie matowe srebrne a nie chromowane
a dolna półka na napoje... co tam może być srebrne? :-k

Anonymous - 29-07-2008, 14:50

a gdzie to kupiłeś i gdzie masz zamiar kupić reszte??
a srebrne jest to na około tych kubeczków
ja chce tez, ja chce też - będzie jeszcze ładniejszy niż jest

jewiurz - 29-07-2008, 15:03

A stąd mam KLIK
:mrgreen:

a masz może foto tego srebrnego na około kubeczków bo nie widziałem chyba nigdy

cns80 - 29-07-2008, 15:09

jewiurz napisał/a:
A stąd mam KLIK
A to kolega od nas z forum :)
Anonymous - 29-07-2008, 15:17

skoro od nas to dlaczego takie ceny ?? - powinien miec jakieś specjalne rabaty dla ludzi kochających swoje miśki

trzeba się dogadać :-)

to są jakieś naklejki na te klamki czy całe klamki trzeba wymienić?

jewiurz - 29-07-2008, 19:43

bazkomp napisał/a:

to są jakieś naklejki na te klamki czy całe klamki trzeba wymienić?

wymienia się całe klamki

Anonymous - 29-07-2008, 21:55

wracając do brzęczenia - jakos mam wrażenie że to się dzieje tylko gdy klima jest włączona - nie miałem czasu tego sprawdzić dokładnie ale na 90% tak właśnie jest

[ Dodano: 31-07-2008, 12:25 ]
do @cns80

czy ten panel stebrny jest cały srebrny czy ma taki wzorek w siatkę ??
kupiłem od naszego znajomka (coprawda moge go oddac za co dziękuję bo fotki są inne niż towar) i dostałem z jakimś wzorkiem a chciałem gładką srebrną.

jak to jest z tym naprawdę

[ Dodano: 01-08-2008, 12:10 ]
to na 100% jak włączę klimę - samochód cały zaczyna wyraźniej drżeć a przy przegazowaniu nawet na postoju mam ten dziwny dżwięk

[ Dodano: 07-08-2008, 23:33 ]
Oddałem mojego MSS do ASO (super goście :-) )
okazało się że to było mocowanie pompy klimatyzacji - cos tam zię zaczęło luzować a powodem tego jest krzywe koło pasowe - jest do wymiany co akurat wiedziałem ( 900 zł samo koło - masakra) - zrobili to za 50 zł
dziękuję :-)