Pajero IV - Problem z odpalaniem gorącego silnika
Jacek V - 03-08-2008, 14:24 Temat postu: Problem z odpalaniem gorącego silnika Mam coraz poważniejszy problem z uruchomieniem gorącego silnika (Pajero II 3500 benz.). Od dwóch miesięcy stopniowo się pogarsza, a teraz po zgaszeniu do 20 min w ogóle nie daje się odpalić. Jeszcze niedawno trzeba było trochę dłużej pokręcić i zaskakiwał, a teraz rozrusznik słabo kręci i w końcu zdycha, tak jakby akumulator padał. Jednak podłączyłem dodatkowy i nic nie pomogło. Na zimno wszystko w porządku. Może ktoś zetknął się z podobnymi objawami? Czy to coś poważnego? Znalazłem zbliżony problem (post z 1.06.2008) ale dotyczył innego silnika - diesel 2800. Dzięki za ewentualne porady.
Jacek
Krzyzak - 03-08-2008, 15:05
check engine sie nie zapala?
ew. nie zaczal nagle palic zbyt wiele?
jesli to nie slaby akumulator, to moze padac czujnika walka rozrzadu - na drugim koncu glowicy niz pasek rozrzadu
Anonymous - 04-08-2008, 18:01
z tego co wiem(bo sam mam diesla) w benzynie powinny byc świece irydowe, może warto wymienić na nowe
Krzyzak - 04-08-2008, 20:07
platynowe
irydowe sa w GDI
saphire - 04-08-2008, 21:04
Krzyzak napisał/a: | platynowe
irydowe sa w GDI |
dokładniej to w GDI są IZFR6B irydowo-platynowe - jedna elektroda platynowa a druga irydowa
Zwróćcie uwagę na podpis na pudełku na samym dole.
Anonymous - 06-08-2008, 17:03
W którymś Auto Świecie ukazał się artykuł "Awangarda" o pajero V20 3,5 benz..
w tekście było napisane aby uważać na świece irydowe-Tak pisał Andrzej Jedynak.
I ja też tak uważam, że są irydowe
mooglie - 11-08-2008, 12:01
Witam. Ostatnio spotkalem sie z tym proplemem, mialem problem z usunieciem tej usyterki, ale okazalo sie po kontroli w ASO Mitsubishi iz byl to czujnik polozenia walu.
Zdziszek - 20-08-2008, 12:19
Cytat: | Mam coraz poważniejszy problem z uruchomieniem gorącego silnika (Pajero II 3500 benz.). Od dwóch miesięcy stopniowo się pogarsza, a teraz po zgaszeniu do 20 min w ogóle nie daje się odpalić. Jeszcze niedawno trzeba było trochę dłużej pokręcić i zaskakiwał, a teraz rozrusznik słabo kręci i w końcu zdycha, tak jakby akumulator padał. |
Ja miałem kiedyś podobny objaw w Cbr 1000 (motocykl) okazało się że sie zacierał
|
|
|