To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] KLIMATYZACJA

Anonymous - 08-05-2006, 13:45
Temat postu: [MSS ALL] KLIMATYZACJA
Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu :( . Czy ktoś może wie co się mogło stać?

z góry dzieki

TNT - 08-05-2006, 13:59

Moze nieszczelnosc ukladu a moze awaria czujnika a moze uszkodzone sterowanie przyczyn moze byc wiele wiecej szczegolow warto zapytac o klime Samaela on sie tym zajmuje moze wiecej pomoze.
JCH - 08-05-2006, 14:15

tuasia napisał/a:
Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu
Jeśli to jest sztuka nówka to czym prędzej na serwis i niech panowie biegają wokół Spejsia.
Anonymous - 08-05-2006, 14:45

JCH napisał/a:
tuasia napisał/a:
Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu
Jeśli to jest sztuka nówka to czym prędzej na serwis i niech panowie biegają wokół Spejsia.

niestety nie nówka, 2001 rocznik

Anonymous - 08-05-2006, 15:41

A włączyłaś dmuchawę np. na "1" :idea: ? Pytam powaznie - o mało kiedys nie pojechałem do serwisu, gdyby to, ze chciałem pocieszyc się chocby dmuchawą :D

Ja mam inny problem z klimą - plastikowa osłona silnika (DiD) ocierała sobie od ostatniej stuczki (ponad rok temu!), po naprawie, o rurkę od klimy. Tak ociearła, że przetarła (rurkę!). Powstała mała dziurka, układ się "wypróżnił" :roll: i to by było na tyle. Lato idzie.......

Możecie powiedzieć - nie zauważyłe dolewając płynu do spryskiwacza?!?
Nie. Co więcej, samochód był chyba ze dwa razy na przeglądzie w tym czasie w ASO + na jednej drobnej naprawie gwarancyjnej. Był naprawiany w innym, ale też ASO. I nikt nie zauważył !

Dam zanc co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam,

Anonymous - 09-05-2006, 09:52

tuasia napisał/a:
niestety nie nówka, 2001 rocznik

Niechciałbym krakać
ale w naszym klimacie i na naszych drogach
chłodniczka klimatyacji nie wytrzymuje za długo
i puszcza zawartość klimki... Najprawdopodobniej czeka
Cię wymiana wkładu chłodnicy i uzupełnienie czynnika....
i niestety pare złotych pójdzie w cudzą kieszeń...
Proponuje to sprawdzić czym prędzej nim sezon ogórkowy
się u klimatyków nie zaczął i nie ma big zatorów.

Anonymous - 09-05-2006, 17:20

już mi działa klima, okazało się ze skończył sie tylko jakiś płyn (???). Nie wiedziałam że jak się ma klimatyzację to trzeba uzupełniać jakieś płyny ale można mi chyba wybaczyć brak wiedzy zwłaszcza że: to mój pierwszy samochód z klimą, jestem kobieta i w dodatku blondynką :D

pozdrawiam i dzięki za pomoc

Anonymous - 31-05-2006, 14:47

Cytat:
Ja mam inny problem z klimą - plastikowa osłona silnika (DiD) ocierała sobie od ostatniej stuczki (ponad rok temu!), po naprawie, o rurkę od klimy. Tak ociearła, że przetarła (rurkę!). Powstała mała dziurka, układ się "wypróżnił" :roll: i to by było na tyle. Lato idzie.......

Możecie powiedzieć - nie zauważyłe dolewając płynu do spryskiwacza?!?
Nie. Co więcej, samochód był chyba ze dwa razy na przeglądzie w tym czasie w ASO + na jednej drobnej naprawie gwarancyjnej. Był naprawiany w innym, ale też ASO. I nikt nie zauważył !

Naprawiona w ramach gwarancji!

Punkt dla AutoTest - nie tylko za to, że naprawili, ale również za zdrowe podejście!
W końcu byłem na przeglądzie w tzw. międzyczasie i ponoć zdejmuje się plastikowy dekiel silnika przy każdym przeglądzie. A więc, jak to pwiedział Pan z serwisu (przepraszajac na wstępie za sformułowanie!) "jak to k... możliwe, że mechanik tego nie zauważył i nie odgiął tej rurki".
Tym samym, kolejny przegląd planuję już w AutoTest. Mam wrażenie, że AutoGT na wrocławskiej się psuje (to moje prywatne zdanie - zastrzegam).

pozdrowienia

EDIT:
Poprawione cytowanie - JCH

Student - 01-06-2006, 08:13

W Auto-Test mają dobrych mechaników. też prywatnie :wink: