To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - wkurzylem sie

Anonymous - 08-05-2006, 21:29
Temat postu: wkurzylem sie
caly weekend naprawialem tylni zderzak po zimowym dzwonie, a tu nagle, wyjezdzam sobie dzisiaj wieczorem ze szkoly eng. i jakas kobieta wyskakuje zza kamienicy na rowerze rysuje zderzak, urywa tablice, ramka peka, wszystko sie za nia sypie, rower sie wywraca :?

najlepsze jest to, ze zapieprzala ze 20-30km/h po chodniku i chyba lekko pijana byla, ja ledwo sie wyhylilem zza budynu, zreszta jak sie konczazajecia to kupa dzieci, mlodzierzy i doroslych wychodzi i trzeba uwazac zeby nikogo nie potracic, az potrącą Ciebie :)

najgorsze to, ze mialem ladne ramki Harmnan/Kardon Infinity :( przednia poszla sie ......

:( :( nie to ze zly jestem ale mi smutno bo znowu trzeba miska glaskac bo takim brutalnym potraktowaniu.

Karwoś - 08-05-2006, 22:20

a chociaż zapłaci za uszkodzenia??

A mnie ktoś na parkingu drzwiami o tylke lewe drzwi zahaczył i zostawił zwój niebieski lakier na moim białym - na szczęscie moja powłoka nie została uszkodzona - będę jedynie musiał jakoś pozby się tej niebieskiej - może wiecie jak tego najlepiej dokonać ??

Anonymous - 08-05-2006, 22:45

nie zaplaci bo po krotkiej wymianie zdan wsiadla i pojechala, pozatym to bylby problem bo z tego co wiem musiala by to pokryc z wlasnej kieszeni, a nielatwo kogos do tego zmusic, wiec skonczylo by sie pewnie sądem, do tego policja czekanie....eeeh przykleilem tablice tasma do kartonow i pojechalem do domu sie najesc 8)

generalnie to kolejny weekend kolejny zderzak bede robil, jak tak dalej pojdzie to do lipca bede mial prawie nowe auto :D przynajmniej na nowo zmontowane ze starych czesci

swoja droga to tez mi kiedys ktos zaparkowal w drzwiach kierowcy :evil: do dzisiaj z tym jezdze chociaz z grubsza usunalem rysy ale wglebienie pozostalo, tamten byl czerwony :|

a zeby bylo weselej :) dzisiaj pod firma kumplowi ktos tak tylny zderzak zalatwil ze caly jego rog jest czarny (honda civic 3d) ale z drugiej strony przytarcie bylo male tyle ze lakier polozony bezposrednio na plastik bez podkladu :shock: wiec platami odchodzi....

Anonymous - 09-05-2006, 07:36

Karwoś napisał/a:
a chociaż zapłaci za uszkodzenia??

A mnie ktoś na parkingu drzwiami o tylke lewe drzwi zahaczył i zostawił zwój niebieski lakier na moim białym - na szczęscie moja powłoka nie została uszkodzona - będę jedynie musiał jakoś pozby się tej niebieskiej - może wiecie jak tego najlepiej dokonać ??

Musisz użyć pasty polerskiej lekko ściernej np. Frecla G3, szmatki i powinno bez większych problemów zejść :wink:

Karwoś - 09-05-2006, 18:45

a to nie jest tak że jak ktoś uderzy np rowerem to odszkodowanie idzie z ubezpieczenia np mieszkaniea gdzie jest zameldowany?? Tak gdzieś słyszałem.

M_Wiewiórek napisał/a:

Musisz użyć pasty polerskiej lekko ściernej np. Frecla G3, szmatki i powinno bez większych problemów zejść

Tak też zrobię - dzięki!!

Anonymous - 09-05-2006, 18:53

no podobno tak jest, ze jezeli ktos wykupi dobrowolne OC na np mieszkanie czy co inne, ale! DOBROWOLNE, nie wiem czy ta kobita miala czy nie, sadzac po niej to raczej nie, chociaz moge sie mylic, ale straty nie sa az takie znowu zeby ciagnac od kogos odszkodowania, jedynie placze nad ramka do tablicy bo byla ladna a teraz jakas dziwna moda na ramki nic mi sie nie podoba :x