To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Proton Ogólne - rozstaw śrub // cykanie

Anonymous - 12-08-2008, 00:05
Temat postu: rozstaw śrub // cykanie
Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??

Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy...

tomusn - 12-08-2008, 23:15
Temat postu: Re: rozstaw śrub // cykanie
napisz jaki proton, z jakim silnikiem, bo nie będziem wróżyć
garbacz napisał/a:
Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??
rozstaw śrub najlepiej zmierzyć, po przekątnej
garbacz napisał/a:
Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy...
mogą być luzy zaworowe (czasem olej nie smaruje, lub na zimno i cykają głośniej), ale czy tam są "szklanki" popychaczy? nie wiem...
joker.fot - 14-08-2008, 00:20

U mnie rozstaw śrub jest taki sam jak w colcie, patrz FAQ.
Cykanie ustąpiło po wymianie hydraulicznych popychaczy "samo regulatorów" (silnik 1.8 DOHC) przy jednostce SOHC raczej luzy na zaworach trzeba by ustawić. Pozdrawiam.

ratajeq - 10-11-2008, 23:05

luzy swoja droga ... ale popychacze tez juz moga klepac, np u mnie tak jest ... :/
tojota18 - 07-04-2009, 15:51

rozstaw śrub 4x100 :) od hondy to samo a popychacze słychać w każdym DOHC na zimnym silniku najgorzej w zimę cyka jak diesel:P ale potem jest good :D w lato wogóle nic nie cyka ale moim zdaniem nie warto wymieniać bo to nie parzy nie ziębi nic si ę nie stanie jak pocyka tylko wqrzające dla ucha i tyle :P