Proton Ogólne - rozstaw śrub // cykanie
Anonymous - 12-08-2008, 00:05 Temat postu: rozstaw śrub // cykanie Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ??
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy...
tomusn - 12-08-2008, 23:15 Temat postu: Re: rozstaw śrub // cykanie napisz jaki proton, z jakim silnikiem, bo nie będziem wróżyć
garbacz napisał/a: | Ad1.
Witam jaki jest rozstaw śrób w protonie bo nawet nie wiem ?? A chciałbym felgi zmienić, beda pasowały np. od hondy ?? | rozstaw śrub najlepiej zmierzyć, po przekątnej
garbacz napisał/a: | Ad2.
Od jakiegoś czasu słysze cykanie na zimnym silniku i czasami na goracym też. zawsze ustaje po jakimś czasie , raz cyka raz nie, to może byc wina oleju ?? powoli dochodzi do 10 tyś. wiec czas zmienic, podobno może to być także od tzw. "szklanet" albo od popychaczy... | mogą być luzy zaworowe (czasem olej nie smaruje, lub na zimno i cykają głośniej), ale czy tam są "szklanki" popychaczy? nie wiem...
joker.fot - 14-08-2008, 00:20
U mnie rozstaw śrub jest taki sam jak w colcie, patrz FAQ.
Cykanie ustąpiło po wymianie hydraulicznych popychaczy "samo regulatorów" (silnik 1.8 DOHC) przy jednostce SOHC raczej luzy na zaworach trzeba by ustawić. Pozdrawiam.
ratajeq - 10-11-2008, 23:05
luzy swoja droga ... ale popychacze tez juz moga klepac, np u mnie tak jest ... :/
tojota18 - 07-04-2009, 15:51
rozstaw śrub 4x100 od hondy to samo a popychacze słychać w każdym DOHC na zimnym silniku najgorzej w zimę cyka jak diesel:P ale potem jest good w lato wogóle nic nie cyka ale moim zdaniem nie warto wymieniać bo to nie parzy nie ziębi nic si ę nie stanie jak pocyka tylko wqrzające dla ucha i tyle
|
|
|