Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Kontrolka świateł na desce rozdzielcze
Anonymous - 12-08-2008, 09:51 Temat postu: [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Kontrolka świateł na desce rozdzielcze Witam,
Mam pytanie, czy w MSS jest kontrolka spalonych świateł? Ostatnio padła mi żarówka od tylnych świateł mijania ale na konsoli nie było żadnej informacji o tym. Czy to jest normalne? W Punto mam taką sygnalizację i faktycznie ona działa.
tomekM
Anonymous - 12-08-2008, 13:04
Witam.
Z tego co mi wiadomo w MSSach nie ma takiej kontrolki... MSSa mam 6 lat i nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o czymś takim.
cns80 - 12-08-2008, 15:51
Jest tylko kontrolka świateł drogowych. Od świateł mijania i od pozycyjnych nie ma. Już nie mówiąc o takiej autodiagnostyce
Anonymous - 12-08-2008, 16:05
cns80 napisał/a: | Jest tylko kontrolka świateł drogowych. Od świateł mijania i od pozycyjnych nie ma. Już nie mówiąc o takiej autodiagnostyce |
Ale to jest chyba kontrolka włączonych świateł drogowych ("długich") a nie ich uszkodzenia.
No trudno, jakoś bez tej informacji można żyć. Pół biedy gdy chodzi o światło z przodu Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant
W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
cns80 - 12-08-2008, 17:57
toomyem napisał/a: | Ale to jest chyba kontrolka włączonych świateł drogowych ("długich") a nie ich uszkodzenia. | Dokładnie.
toomyem napisał/a: | Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant | Amoże kresowo raz na tydzień np. w niedziele wieczorkiem zejść do samochodu i o niego zadbać ? Sprawdzić olej, płyn w spryskiwaczach, żarówki itp. Na pewno odwdzięczy się bezawaryjnym użytkowaniem i oszczędzi paru niespodzianek w trasie.
saphire - 13-08-2008, 10:12
toomyem napisał/a: | Tym razem mi dopiero żona powiedziała, gdy odjeżdżałem spod domu, że mi jedno światło z tyłu nie świeci. Kto wie, być może następnym razem to będzie policjant |
Policjant nic ci nie zrobi - każe ci zmienić żarówkę którą musisz mieć na zapasie a mandat ci wsadzi dopiero gdybyś nie miał zapasowej lub nie umiał jej wymienić
Anonymous - 13-08-2008, 11:02
Z tym policjantem to żartowałem
Chociaż z drugiej strony, z reguły nie mam zapasowej żarówki przy sobie - kupuję ją dopiero jak muszę, gdy się któraś spali
|
|
|