Problemy techniczne - Nie działa obrotomierz + czasami ściąga w prawą strone
Anonymous - 10-05-2006, 01:15 Temat postu: Nie działa obrotomierz + czasami ściąga w prawą strone Witam
Pierwszy raz mam styczność z forum.
Mam dwa zasadnicze problemy:
1) Nie działa obrotomierz. Już w chwili zakupu nie działał. Rozbierałem deske kilka razy, czyściłem styki itd. Wszystko bez rezultatów. Jak krok po kroku przejrzec instalcje aby dojść co jest powodem usterki?
2) Od pewnego momentu przy intyensywnym dodawaniu gazu ciagnie samochod w prawa strone. Im nizszy bieg i mocniejsze dodawanie gazu tym efekt ten jest silniejszy. Przy spokojnej jezdzie na najwyzyszym biegu, badz na luzie jedzie prosto. Koncowki zmienione zbierznosc itd ustawione, opony wywazone. Zamiana miejscami kolo tez nic nie zmienila.
Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Hubeeert - 10-05-2006, 11:58
tobajas napisał/a: | 2) Od pewnego momentu przy intyensywnym dodawaniu gazu ciagnie samochod w prawa strone. Im nizszy bieg i mocniejsze dodawanie gazu tym efekt ten jest silniejszy. Przy spokojnej jezdzie na najwyzyszym biegu, badz na luzie jedzie prosto. Koncowki zmienione zbierznosc itd ustawione, opony wywazone. Zamiana miejscami kolo tez nic nie zmienila.
Co może być przyczyną? |
Jakiś luz w układzie zawieszenia/kierowniczym. Stacja diagnostyczna i szarpaki - ja taki objaw miałem gdy luzowała się (sama ) sruba zabezpieczająca końcówkę drążka kierowniczego.
|
|
|