To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Gear Techniczne - nowy rozrzad w space gear

Pablos - 26-08-2008, 18:15
Temat postu: nowy rozrzad w space gear
Witam,mam pytanie na temat rozrzadu w space gear moze ktoś pomoże,bylem u mechaniorów zeby wymienic rozrzad i wymienili paski rolki napinacze itd,ale po wymianie na biegu jałowym silnik wpada w lekkie wibracje czego nie było przed tem,i zastanawiam się czego jest to przyczyna?czy zle zalozony rozrząd,czy walek balansujacy jest zle ustawiony,czy mam powody isc sie kucic z mechanikami że coś jest nie tak,ogulnie silnik ma moc normalnie przyspiesza,ale nie podobaja mi sie te drgania zwlaszcza ze przechodza do wnetrz samochodu,i jeszcze jedno czy ktos wie o jakims zlocie space gear-ów w warszawie albo okolicach,z góry wielkie dzięki
SZOG - 27-08-2008, 07:13

Jaki silnik ?
Pozdrawiam

Bartek - 27-08-2008, 07:51

Jeżeli wibracje nasilają się przy ok. 3000 obrotach - na 99% wałek

Jaki silnik?

Pablos - 27-08-2008, 17:59

Jest to jednostka 2.0 16v benzyna z netu wyczytałem że ma inicjały 4g63,a gdzie to można sprawdzic?pewnie na jakiejs tabliczce?bo w dowodzie chyba tego niema,dzieki i POZDRAWIAM :)dodam ze jest to mistrzu biszi space gear z 98 po liftingu
Bartek - 27-08-2008, 18:17

Jak 4G63, to norma u mECHANIKÓW...... Jak chcesz mieć 100% pewności, możemy się umówić na 5 min. spotkania......
Pablos - 27-08-2008, 19:23

WITAM,ja bardzo chętnie,gdzie i kiedy?mam jeszcze jeden problem z wałem napędowym ale to jak sie spotkamy
kindzal303 - 29-08-2008, 17:03

czesc ,,,kindzal303 z Kielc ,,,pozdrawiam wszystkich mitsów , mam space gera 1996 , fajnie sie jezdzi i jeszcze fajniej ze sa ludzie,którzy rozmawiają o autach,które mają,,,pozdrawiam wszystkich zalogowanch , ps,jesli macie równiez space geara , dajcie znac,zawsze mozna wymienic ciekawe spostrzezenia,,, :P
Pablos - 29-08-2008, 17:20

Czesc kindzal303 jak dlugo masz girka?ile ma przejechane i jaki silnik masz?gdzie kupujesz wycieraczki do girka bojest problem z nimi,maja inne mocowanie jak te nasze europejskie,i czy ktos wie cos o tym rozrządzie??
LUKI - 28-11-2009, 06:39
Temat postu: Re: nowy rozrzad w space gear
z tego co sie dowiadywałem to oprucz paskow i rolek jest jeszcze cos co zapobiega wlasnie przenoszenia drgan niestety nie wiem jak to sie nazywa.

Jeśli chodzi o czesci INTER CARS

Andrew - 14-02-2010, 11:34

Cytat:
z tego co sie dowiadywałem to oprucz paskow i rolek jest jeszcze cos co zapobiega wlasnie przenoszenia drgan niestety nie wiem jak to sie nazywa.
wałek balansowy.
O części również polecam zapytać u JAPANEZE...

ryba_84 - 17-06-2016, 18:26

masz pewnei zle ust walek balansowy mechanik ustawil na znak ale jeszcze trzeba od bpku silnika wlozyc srubokret i zobaczyc czy nie jest obrocony o 180stopni, jesli srubokret nei wchodzi trzeba kolo obrocic o 360stopni, miedzy kolem a walkiem jest bodajze pompa oleju o przleozeniu 1:2 jeden obrot kola to pol obrotu walka balansowego, znak na kole bedzie prawidlowo ale walek balansowy obrocony o 180st.