To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - Mitsubishi Endeavor 2007 problem z silnikiem.

johnny_truelove - 06-09-2008, 12:31
Temat postu: Mitsubishi Endeavor 2007 problem z silnikiem.
Witam, to mój pierwszy post na forum. Kopiłem w USA Mitsubishi Endeavor, miał być sprawny jednak w czasie transportu ktoś go oszabrował i uszkodził wiązki elektryczne. Kiedy przekręcam kluczyk wszystkie kontrolki się zapalają na desce oraz informacja ze samochód miał wypadek i została wystrzelona poduszka (tak też było), jednak kiedy przekręcam kluczyk dalej nic się nie dzieje, silnik po prostu nie kreci. W serwisie Mitsubishi nie mogą się podłączyć do komputera i nie mają schematów żeby cokolwiek naprawić.

Proszę o radę co mogę zrobić i czy ktoś miał podobną sytuację lub zna kogoś kto mógłby mi pomóc w naprawię. Podejrzewam że serwis nie posiada odpowiednich narzędzi ze względu na cenę. Jestem z Lublina, pisałem do serwisu w Warszawie ale oni również pozostawili mnie bez pomocy.

Proszę o radę tutaj, na priva albo na maila: bartosz_mysiak@wp.pl.

Dziękuje.

Hubeeert - 06-09-2008, 15:53

johnny_truelove, z tego co wiem serwis w Białymstoku ma spore doświadczenie z Miśkami z USA.
Podejrzewam, że dopóki nie zostanie skasowany w pamięci komputera zapis o wypadku i wystrzale poduszki to samochó nie odpali.

Pozdrawiam

pawela - 07-09-2008, 11:05

johnny_truelove, jeśli można spytać, jeździsz srebrnym Endeavorem? Ostatnio 2 dni pod rząd widziałem takiego obok biedronki na Wieniawskiej.
Cytat:
johnny_truelove, z tego co wiem serwis w Białymstoku ma spore doświadczenie z Miśkami z USA.

Również czytałem kiedyś taki wątek, kolega z forum załatwiał sprowadzanie Outlandera z USA przez ten serwis, profi podejście do sprawy

johnny_truelove - 08-09-2008, 21:17

Cytat:
Podejrzewam, że dopóki nie zostanie skasowany w pamięci komputera zapis o wypadku i wystrzale poduszki to samochó nie odpali.

Pozdrawiam

Dzwoniłem do Białegostoku i powiedzieli ze maja doświadczenie z samochodami z USA i już takie robili, ale mam się dowiadywać w piątek kiedy przyjedzie główny elektryk.

Cytat:
johnny_truelove, jeśli można spytać, jeździsz srebrnym Endeavorem? Ostatnio 2 dni pod rząd widziałem takiego obok biedronki na Wieniawskiej.

Ten srebrny w Lu to był poprzedni, który sprzedałem w maju, rocznik 2004.

[ Dodano: 15-09-2008, 21:13 ]
Temat zamknięty. Problem rozwiązany, po prostu radio było źle podłączone do akumulatora. Wszytko jest już dobrze i działa, silnik pracuje. Dzięki za pomoc.

wbmaxsio - 31-12-2009, 14:47
Temat postu: sterownik SRS
dział sprzedaży na forum jest gdzie indziej i obowiązują go inne zasady.
Edit by Jackie