Carisma - Techniczne - Kontrolka Check engine
Anonymous - 07-09-2008, 12:04 Temat postu: Kontrolka Check engine Witam wszystkich
W sobotę wieczorem podczas jazdy (na dośc nierównych "kocich łbach") zapaliła sie lampka check engine, na początku mrugała, przygasała - cały czas podczas jazdy po nierównej kostce brukowej. Teraz pali się cały czas, silnik pracuje cały czas równo, bez spadków mocy zarówno na gazie jak i benzynie, obroty utrzymuje na właściwym poziomie, nie ma żadnych wyczuwalnych zmian w pracy silnika mimo że kontrolka się świeci.
Wlazłem pod auto i nie zauważyłem żadnych niepokojących zjawisk typu naderwane kable przy sądzie itp.
Autko Carisma 1,6 z 1998 roku, benzyna + LPG Elpigaz sekwencja, przebieg 180 tyś.
Co to może być?, czy to katalizator dokonał żywota ?, czy to sonda ?, będę wdzięczny za wszelkie sugestie, zanim wywale 150 pln'a za podpięcie do kompa.
siwek - 07-09-2008, 12:34
zanim pojedziesz i wydasz kase sam zdjagnozuj co mu dolego
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 tu masz instrukcje co i jak zrobić. I nic sie nie bój ze cos popsujesz
sprawdz jaki błąd wymróga i zobaczymy co dalej
Anonymous - 07-09-2008, 19:25
No więc wsadziłem druciki tam gdzie trzeba i nic, kontrolka dalej świeci w sposób ciągły. Nie zaczęła mrygać świeciła całyczas.
Chooper - 07-09-2008, 22:16
a ode mnie leci redbar, bo skoro jest temat o błędach to po co zakładasz nowy ?
|
|
|