Problemy techniczne - koło rozrządu umiejscowione na wale w Lancer - PLISSS Help!!
Anonymous - 10-09-2008, 10:46 Temat postu: koło rozrządu umiejscowione na wale w Lancer - PLISSS Help!! Witam,
mam problem z kołem od rozrządu umiejscowionym na wale. Całe mi lata i zdziera mi blok silnika. Mechanik powiedział, że jak wymienią na nowe koło i nadal będzie tak latało, to może być problem z wałem. Jaka jest szansa że może być walnięty wał ??
A czy warto najpierw spróbować wymienić to koło, zapłacić ok 300 zł + wymiana, czy od razu kupić cały silnik?? mogę kupić z 1000 zł.
bardzo prosze o pomoc, co mam robić?
Radeon - 05-11-2008, 00:56
Kiepsko...bardzo kiepsko.Nie zaglądał bym do silnika w takim przypadku-jeżdzeni tym autem mogło spowodować spustoszenie w silniku:simeringi,krzywy wał,panewek uszkodzenie...Taki silnik kupisz taniej niż go wyremontujesz.Post Twój stary jest, ale mam nadzieję że nie popłynąłeś z tym naprawianiem.
stiop3 - 05-11-2008, 13:23
wg mnie jednak warto zrzucic to koło,dokładnie obejrzec, co jest uszkodzone i wtedy decydować- naprawa lub podmiana silnika. Samo zdjęcie koła i oględziny chyba nie kosztują majątku. Oczywiscie, warto, jesli poza tym silnik jest w dobrym stanie, jesli padaczka, to wymieniaj.
|
|
|