[92-96]Lancer CB0 - spryskiwacze do CBO
puntspusy - 18-09-2008, 14:01 Temat postu: spryskiwacze do CBO spryskiwacze z jakiego auta spasuja do lancera CBO ?
w moim non stop sie zapychaja, kupilbym jakies nowe ale niekoniecznie oryginalne bo w ASO zdzieraja za ten shit masakrycznie
stary alfer - 18-09-2008, 14:21
puntspusy napisał/a: | w moim non stop sie zapychaja, |
Cholera, u mnie jeden jest ciągle wrednie zapchany i nie mogę sobie z draniem poradzić.
Podłączam się do tematu...
mkm - 18-09-2008, 14:38
Zmiencie plyn do spryskiwaczy...
puntspusy - 18-09-2008, 14:53
chetnie ale temat nie o tym
londolut - 18-09-2008, 15:11
puntspusy napisał/a: | chetnie ale temat nie o tym | To o jakie spryskiwacze Ci chodzi? Jeśli się przytykają to wina leży albo po stronie zasyfionego zbiorniku, brudnego lub złej jakości płynu, jakiegoś syfu w gumowych rurkach lub od samego spryskiwacza. Jeśli próbowaliście już działać w poprzednich kierunkach i nic to nie dało to luz ale ja bym zaczął najpierw od podstaw.
mkm - 18-09-2008, 20:43 Temat postu: Re: spryskiwacze do CBO
puntspusy napisał/a: | spryskiwacze z jakiego auta spasuja do lancera CBO ?
|
Pewnie z kazdego jakbys dobrze pokombinowal. Mowa oczywiscie o dyszach. Weze sa elastyczne, sposobow mocowan nie ma zbyt wiele. Pozostaje metoda "organoleptyczna". Jak juz chcesz zmieniac to proponowalbym jakies "wypasione"... Zima idzie podgrzewane dysze moglyby sie sprawdzic. "Swiecacych" Ci nie polecam... Tak czy owak wymontuj jedna dysze "na wzor", jakies "auto-czesci" i cos dopasujesz.
PS. Zmien plyn i sprawdz czy gdzies sie przewod nie zalamal.
docencik87 - 18-09-2008, 21:04
Z tego co wiem do CA0 pasują spryskiwacze od C3. A są to spryskiwacze mgłowe, także też większy wypas . Ale za to kosztują ok 4zł za sztukę w autoryzowanym serwisie Citroena
puntspusy - 19-09-2008, 09:28
tak probowalem czyscic dysze nie raz nie dwa, dawalo to jakis tam pozytywny rezultat na chwile i po chwili znowu dupa, wiec szukam czegos co spasuje idealnie, dzieki za pomysl z C3 - wyprobuje
|
|
|