[92-96]Lancer CB0 - jednostajne szumy z tylu powyzej 80km/h
gerni - 24-09-2008, 21:50 Temat postu: jednostajne szumy z tylu powyzej 80km/h witam
od jakiegos czasu powyzej 80 km/h slysze jakies jednostajne szumy,cos podobnego do szumow lozyska ale to chyba nie to
to taki gluchy dzwiek,jakby wydobywajacy sie z czegos zamknietego
i druga sprawa
dzis chcialem wyprzedzic auto ale musialem sie szybko schowac
i jak wykonalem ten raptowny manewr to cos stuknelo
jakby cos za soba pociagnelo i dobilo,jakis luz czy cos-tez s tylu
slyszeliscie cos takiego?
moje auto to lancer sedna 1.6 16v 94 rok
KaWu - 25-09-2008, 09:33
A jak jedziesz prosto i skrecasz po luku w lewo a pozniej po luku w prawo to dzwiek sie nasila Jak tak to moze to byc lozysko piasty.
A szumiec moga tez opony. Musialbys sprawdzic, np. przelozyc.
A co do stukania -nie wiem, moze kolo nie dokrecone Krzywo przykrecone coś lata w bagażniku
Jaki masz otwor centrujacy w feldze
gerni - 25-09-2008, 16:12 Temat postu: hej felgi aluminiowe standardowe wiec...nie wiem hehe
Xiff - 25-09-2008, 17:45
tez kiedys mi stukalo przy gwaltownym skrecaniu... szukalem szukalem i znalazlem, klucz do kol w schowku ))
pozdro
rosomak1983 - 25-09-2008, 19:20
Kurde albo sie zasugerowałem albo niewiem ale zacząłem słyszec szumy a raczej taki gwizd lekki gdy dokręcam auto do ok 4 tyś i puszczam gaz (zmiana biegu) to wtedy.... gdy sa nizsze lub wyzsze obroty to nie ma jak gazuje to nie ma dopiero jak puszcze gaz.... Postaram sie jeszcze wsłuchac bo z reguły jezdziem z radiem non stop....
[ Dodano: 25-09-2008, 23:23 ]
Aaaaa chyba juz wiem mam odkręcona lotke i sa dziurki w bagazniku.... to chyba to.....
|
|
|