Problemy techniczne - Wyciek ze skrzyni
beno729 - 26-09-2008, 17:11 Temat postu: Wyciek ze skrzyni Witam, kilka dni temu zmieniono mi olej w skrzyni biegów, galant 98. Wszystko grało mistrzowsko, dzis jednak zauwazylem plamy z oleju. Simmering lewy do wymiany. Spoko, zrobi sie, tylko teraz pytanie, czy jest to wina typkow ktorzy zmieniali mi olej? Dziwi mnie ten zbieg okolicznosci, 3 dni po wymianie...byc moze wlano za duzo oleju i uszczelka nie wytrzymala cisnienia? I jeszcze pytanie, czy moge takim samochodem zrobic 50-60km? Wycieklo moze 300-500ml oleju. Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? Dziekuje za pomoc!
tomekrvf - 26-09-2008, 17:36
beno729 napisał/a: | Spoko, zrobi sie, tylko teraz pytanie, czy jest to wina typkow ktorzy zmieniali mi olej? |
To raczej wina 10 lat które mam ten simmering.
beno729 napisał/a: | Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? |
Mamy. W maździe kawałek docisku zrobił dziurę w obudowie skrzyni. Przejechałem 300km co jakiś czas dolewając pół litra oleju. Skrzynia wytrzymała i od tej pory zrobiła jakieś 50kkm
KaWu - 29-09-2008, 10:25
beno729 napisał/a: | Macie doswiadczenie w jezdzie samochodem bez oleju w skrzyni? |
Mamy. W VW jazda z za niskiem poziomem oleju dobijała skrzynie.
Np. dosyć częste usterki ze skrzyniami POlo: huczenie skrzyni lub wyskakujący bieg...
|
|
|