Space Star Techniczne - [MSS GDI] [ZAWIESZENIE] przeguby napędowe- prosze o pomoc
red42 - 29-09-2008, 14:48 Temat postu: [MSS GDI] [ZAWIESZENIE] przeguby napędowe- prosze o pomoc Witam sedecznie. Jestem świeżym posiadaczem Mitsubishi Space star 1,8 GDI z 1999 roku - przebieg 148 tyś.km. W samochodzie do wymiany sa prawdopodobnie obydwa przeguby zewnętrzne- nie wiem dlaczego czy to normalna sprawa?? Przeguby tykają przy skręconych kołach jak się rusza i maja chyba już pewien luz. Moje zaskoczenie jest ogromen jak okazało się, że w miejscowoych sklepach motoryzacyjnych nie mają takich cześci, co więcej nie bardzo mają je skąd zamówić. W allegro np jest dużo przegubów w cenach od 100 do 200zł, co byłoby akceptowalne, jednak żaden nie jest do space stara. Tak sobie myślę, że w zasadzie może od Carismy powinien pasować, ale nikt nie potrafi mi coś na ten temat powiedzieć. Może ktoś miał taki problem i wie od czego można założyć przegub do takiego samochodu.
trochę dziwi mnie fakt zużycia przegubów, samochód ma oryginalny przebieg, zawieszenie, amory ok.
Anonymous - 29-09-2008, 17:53
Cześć,
przyczyną, mogły być uszkodzone gumowe osłny przegubów, częsta zmora tego modelu, jak ktoś nie dbał o to, awaria murowana.
Pozdrawiam.
red42 - 29-09-2008, 18:50
faktycznie mogło tak być, obawiam się, że mam uszkodzone obydwa. Po licznych perypetiach dziś dostałem przegub za 230zł- więc chyba w sumie normalna cena za takączęść- ostatnio kolega w Audi wymieniał też tyle zabulił.
co do zamienników to raczej trudno, z tego co się dowiedziałem to nie pasują od innych modeli, ale będę miał na ręku jeszcze coś napiszę.
[ Dodano: 13-10-2008, 17:51 ]
witam ponownie. Przegub wymieniony i pomogło, okazało się, że ktoś jeździł praktycznie bez smaru. podejrzewam że po wymianie osłon nie uzupełniono smaru. Cekaw jestem czy przegub od carismy pasuje so space stara? wie cecie coś o tym ??
|
|
|