To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Zagrzany automat

Novak - 09-10-2008, 07:44
Temat postu: Zagrzany automat
witam serdecznie - niedawno kupilem Sigme i nie jestem dobrze zorientowany w automacie- podczas jazdy strasznie rozgrzala sie skrzynia, dolalem troche oleju bo brakowalo ale objawy nie ustapily. Po dalszej jezdzie okazalo sie ze na biegu D skrzynia sie slizga i nie jedzie - jezdzi tylko na R i L. Co sie stalo???
lukasz12 - 09-10-2008, 09:57
Temat postu: Re: Zagrzany automat
Novak napisał/a:
witam serdecznie - niedawno kupilem Sigme i nie jestem dobrze zorientowany w automacie- podczas jazdy strasznie rozgrzala sie skrzynia, dolalem troche oleju bo brakowalo ale objawy nie ustapily. Po dalszej jezdzie okazalo sie ze na biegu D skrzynia sie slizga i nie jedzie - jezdzi tylko na R i L. Co sie stalo???

Nie chcę źle prorokować ale bez rozbiórki skrzyni się nie obejdzie najpewniej...jeśli się ślizga to prawdopodobnie tarczki są do wymiany, nie są jakieś masakrycznie drogie ale trzeba całą skrzynie rozmontować. Czy przed zagrzaniem oleju jeździła ok ? Ile tego oleju musiałeś dolać?

Novak - 10-10-2008, 20:21

Dzieki Lukasz, skrzynia przed awaria jezdzila OK.
Najpierw skrzynia sie zagrzala, po kilkugodzinnym postoju pojechalem do jednego z warsztatow we Wrocku i tam facet dolal mi ok 0,7 litra oleju.
Nastepne 50 km przejechalem i znowu sie automat zagrzal mocno, bieg D zwariowal po zatrzymaniu sie. Dolalem troche oleju ale to nic juz nie pomoglo. Nie bylo tez widac zadnych wyciekow i kontrolka tez sie nie zapalila.
Tarczki? A znacie orientacyjny koszt takiej naprawy?

Slaw - 11-10-2008, 10:34

Witam.Zadzwoń do mnie a postaram się Ci pomóc.Mój numer.509-782-102
Anonymous - 12-10-2008, 10:14

Witam i podaje namiar na tarczki najlepiej odrazu wymień cały komplet tarcz i oringi na tłokach jak tego nie zrobisz za jednym razem wbijesz się w koszty bo automatu nie oszukasz http://www.nokaut.pl/midp...nie/oferty.html w wyszukiwarce wpisz f4a33 pozdrowionka
nabassu - 25-02-2016, 08:42

Podłącze się.
Skrzynia na zimno ślizga się, na ciepło jest ok.
Czy ktoś samodzielnie wymieniał tarczki z pozytywnym skutkiem?