To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - PRZEGLAD PRASY

Anonymous - 09-10-2008, 20:04
Temat postu: PRZEGLAD PRASY
Witam
Postanowiłem założyć temat bo takiego jeszcze nie ma :)
Ten temat będzie przeznaczony dla informacji z gazet (zdjęcia opisy opinie )
poniżej
dziś kupiłem gazetke otwieram a tam outlander I generacji od razu sobie pomyślałem nie może go zabraknąć na forum :)
Wydaje mi się że powinno coś takiego być czasami można dowiedzieć się o ciekawych rzeczach tak jak w moim przypadku że outlander Tubro pali 10 L :)
Ten temat założony jest dla Outlander/a I generacji oraz II generacji jak ktoś znalazł coś ciekawego warto wkleić może pomoże taki temat osobą które zamierzają kupić któryś z modeli outlander/a

poniżej wklejam foty
moja opinia na temat tego opisu który znalazł się w gazecie
Chętnie dał bym osobie która napisała że (podkreślone na zdjeciu na czerwono) outlander 2.0 Turbo pije 10 L :)

tutaj wklejam zdjęcie z którym się nie zgadzam chodzi o spalnie

a to zdjęcie dla osób które zastanawiają się nad zakupem outlandera I generacji

Kliknij na zdjęcia aby powiększyć

tomekrvf - 09-10-2008, 20:13

W tym artykule jest masa bzdur. Autor pomieszał starego Outlandera z nowym.
Stary Outlander nie miał skrzyni CVT z silnikiem 2.4.
Nie miał problemów z gubieniem fal w fabrycznym radiu bo czegoś takiego jak fabryczne radio nie było.

Anonymous - 09-10-2008, 20:16

tomekrvf - co do radia wydaje mi się ze było takie 2 dinowe nie wkażdym modelu outka I generacji ale były typu 2 din popatrz na allegro w outlanderzach znajdowały się takie radyjka ale sporadycznie może MMC dawało to jako gratis na święta i dlatego tak mało tego było ?

[ Dodano: 09-10-2008, 20:30 ]
Leszek_Kamil napisał/a:
tomekrvf - co do radia wydaje mi się ze było takie 2 dinowe nie wkażdym modelu outka I generacji ale były typu 2 din popatrz na allegro w outlanderzach znajdowały się takie radyjka ale sporadycznie może MMC dawało to jako gratis na święta i dlatego tak mało tego było ?

znalazłem na allegro dwa modele radia nie wiem o który im chodziło w artykule

poniżej foto

cebull - 19-02-2009, 21:48

http://4x4.auto-swiat.pl/...asp?Artykul=589

Mitsubishi wprowadza do oferty na rynku australijskim model Outlander wyposażony w trzy litrowy silnik V6. Jego moc przekazywana jest na koła za pośrednictwem sześciobiegowej, automatycznej skrzyni biegów.

Optycznie auto zyskało kilka ciekawych akcentów. Pierwszy z nih to 18 calowe, aluminiowe koła RAYS. Stylowe felgi w połączeniu z pakietem optycznym składającym się z zestawu spoilerów i chromowanych klamek oraz lusterek zewnętrznych sprawiają, że limitowana wersja Outlandera wyróżnia się w tłumie małych terenówek.

Mitsubishi Outlander V6 RX - bo taką nosi nazwę opisywana wersja - zostanie wyprodukowany w ilości jedynie 300 sztuk, co tym bardziej czyni ten samochód wyjątkowym.

Źródło: Carscoop

troche odswirze ten temat :;

[ Dodano: 01-06-2009, 13:31 ]
Według danych z Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar w ciągu pierwszych 4 miesięcy tego roku marka Mitsubishi stała się liderem w segmencie osobowych samochodów terenowych, a Mitsubishi Outlander jest obecnie najpopularniejszym autem tego typu w Polsce.

zrodlo onet.pl :)

[ Dodano: 01-06-2009, 13:32 ]
Uzyskując 14,31 proc. udziału w segmencie Mitsubishi wyprzedziła zajmujące kolejne lokaty firmy Honda i Kia. Outlander, który trafił do 1125 klientów, po raz pierwszy stał się najlepiej sprzedającym się autem terenowym w naszym kraju.Kolejne w rankingu były Honda CRV (836 szt.) i Volkswagen Tiguan (576 szt.).

Mitsubishi Outlander od ponad roku jest także najczęściej kupowanym Mitsubishi w Polsce.

Mont - 03-06-2009, 22:21

Może wielu już zna, test porównawczy Outlandera 2,2 w niemieckiej prasie :

KowaliK - 04-06-2009, 14:49

Ten sam test był w polskim Auto Świecie. :wink:
Mont - 08-07-2009, 23:38

Crash Test EuroNCAP wprawdzie to nie prasa ale działa na wyobraźnię więc warto się zapoznać :mrgreen:
eler1 - 09-07-2009, 10:33

Taki crash test miałem na wiosnę CRV czołowe i boczne- wytrzymała więc myślę Outek też da radę choć wolę aby nie było powtórki z rozrywki
rezon - 13-06-2011, 22:08

Dzisiaj na Onecie jest krótki film m.in. o 100 najbardziej cenionych markach na świecie - cieszących się uznaniem, zaufaniem klientów itd. spośród samochodowych najwyżej BMW, później Daimler, VW. Do rankingu załapały się również 4 firmy japońskie - Honda, Toyota, Nissan i Suzuki - ok. 70 miejsca. Jakoś trzy diamenty się nie zmieściły - http://moto.onet.pl/95594...html?node=18931 . A ktoś niedawno pisał, że marka rośnie w siłę :lol: Na pierwszym miejscu w rankingu znalazł się Google
cabaniarz - 14-11-2011, 11:32

Nowy Outlander?

http://moto.pl/MotoPL/1,8...id]=1&width=120

Komandor - 14-11-2011, 13:12

A gdzie pysk glonojada? Wygląda na to że Outek wraca do sprawdzonego designu sprzed liftu :) :) :)

pozdro

borsak1 - 14-11-2011, 13:46

Nie no niezbyt ładny strasznie zalatuje stylistyką do citroena
michu300 - 14-11-2011, 14:42

Komandor napisał/a:
A gdzie pysk glonojada? Wygląda na to że Outek wraca do sprawdzonego designu sprzed liftu :) :) :)

Nigdzie nie wraca, bo to jest concept z 2009 :-) Artykuł w ogóle od czapy i bez sensu.

mjsystem - 06-06-2012, 15:59

Właśnie w TVN Turbokamerze pokazali jak "doskonałe" są siedziska przednie. Szkoda gadać, To już po prostu kpina. Dopóki nie zaingerowała telewizja traktowanie klienta też w stopniu niedopuszczalnym.. Co się dzieje?