To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Problem z elektryką

Anonymous - 21-05-2006, 20:04
Temat postu: Problem z elektryką
Heyka posiadam Galancika TD z 1991r. Zakupiłem go niedawno i od nowości niemam w środku wogóle podświetlania całej konsoli :( wogóle ciemność jest w nocy w środku samochodu :( Drugi minus to to że niedziała światło postojowe on strony pasażera i tak samo niedziała światło z tyłu z podświetlaniem tablicy rejestracyjnej :( prosze o pilną pomoc co może być tego przyczyną ! Może tego przyczyną jest to iż jest zasłaby akumulator jak do tego typu samochodu gdyż ma on zaledwie 45 ah :( Prosze o pilną pomoc co mam zrobić :( jestem bezradny sprawdzałem żarówki są dobre! Pokrętło od ściemniania które jest po lewej stronie też nic niedaje :( Z góry dziękuje za odpowiedz!
Anonymous - 21-05-2006, 20:52

a sprawdzales wszystkie bezpieczniki?
Maciek - 21-05-2006, 20:54

Jesli cosik pomoze schemat inst elektrycznej to zobacz tu a sprawdzałes może bezpieczniki w kom silnika?
Anonymous - 21-05-2006, 21:05

mozesz nie miec tej nakladki z opisem bezpiecnzikow

fotka autorstwa Krzyzaka

Anonymous - 21-05-2006, 21:27

Dzięki chłopaki :> jutro od rana będe sobie sprawdzał :> a co do autka to jestem z niego w 100 % zadowolony :> niesądziłem że tak można dopracowywać każdy szczegół w autku :> jak będe coś wiedział bliżej to napisze albo zwróce sie o pomoc Dzięki :)
sampler - 21-05-2006, 21:30

Bezpiecznik nr 2 w komorze silnika i kabel zielono-bialy od tego zaczynasz i sledzisz. Najlepiej wg schematu bo przyczyn moze byc wiele. Akumulator tego nie powoduje a na marginesie jest stanowczo za slaby. Powinien byc ≥60 Ah

A schematy do mitsu jak i do innych autek znajdziesz tutaj :)

http://www.autolib.diakom.ru/CARS2/

przyda sie zanjomosc rosyjskiego :)

Maciek - 21-05-2006, 21:40

Napisz napisz i moze jakąś fotke zapodaj. Pozdro
PS posprawdzaj kostki łącznikowe czasem sie w nich soś nadpali na stykach.

Anonymous - 23-05-2006, 08:38

Nieudało mi sie niestety znaleść przyczyny :cry: będe musiał skorzystać z pomocy elektryka :( niektórzy mówią mi ze jest to wina akumulatora ze autko niemoże sobie poradzić z tak małym akumulatorkiem :| zmienie i zobacze :> bezpieczniki są wszystkie dobre ! Na fotki musicie troszke poczekac :mrgreen: ale obiecuje prześle ile tylko moge :mrgreen: