Forum ogólne - Reklama Lancera
JCH - 22-05-2006, 08:59 Temat postu: Reklama Lancera
Adam MMC napisał/a: | Już niedługo usłyszycie w radiu nowa reklamę Lancera (RMF, 3-jka) + kilka stacji lokalnych. Proszę o opinię ? Te dobre i te złe. |
Już jest.
IMO plusy:
- krótka
- powołanie się na produkcję w Japonii
Minusy:
- podawanie kwoty rabatu
- można było bardziej z tym odwolaniem do Japonii
McDoune - 22-05-2006, 09:45
faktycznie drażni hasło możesz miećjuż za.... i tu połowa ceny, ale ogólnie spoko
Anonymous - 22-05-2006, 14:43
co do japoni niektorzy moga miec mieszane uczucia ze nabijaja kabze japoncom i nakrecaja ich rynek, a nie nasz UE. druga sprawa to, ze te auto moze byc duzo mniej warte bo skoro z japoni to dochodza niepotrzebne koszty: akcyza, logistyka itd. itd.
podanie kwoty 4tys. tez nie jest dobrym powodem aby byc "zaskoczonym". bo taki przecietny kupujacy slyszac to mysli sobie od razu: "ale sie wysilili, pewnie dlatego ze z japoni", a tak przyjechalby do salonu dostalby 4tys mniej do zaplaty i bylby szczesliwy.
ogolnie zle odebralem reklame bo pierwsze slowa mezczyzny z drzacym glosem pytajacego sie sprzedawcy: czy zaskoczy, ale napewno zaskoczy? a potem sie okazuje ze to mitsubishi lancer moglby nie zaskoczyc kojarza mi sie z tym ze "mitsubishi mogloby nie zaskoczyc/zapalic" a nie byc zakskoczonym/zdziwionym, bo wkoncu czlowiek wsiada i zapala auto, a nie dostaje szalu na wskutek info i rabatach itd.
zycze zwiekszenia udzialu w rynku.
Anonymous - 22-05-2006, 20:19
arturro napisał/a: |
ogolnie zle odebralem reklame bo pierwsze slowa mezczyzny z drzacym glosem pytajacego sie sprzedawcy: czy zaskoczy, ale napewno zaskoczy? a potem sie okazuje ze to mitsubishi lancer moglby nie zaskoczyc kojarza mi sie z tym ze "mitsubishi mogloby nie zaskoczyc/zapalic" |
mam dokładnie takie samo wrażenie. IMO jeden z większych samobójów sezonu. Tragedia. Chyba, że to chodzi o Miśka lat siedemdziesiątych, jakiś egzemplarz muzealny...
Poza tym zas w tej reklamie nie ma niczego świeżego i nowego... Poza jej długościa. Chociaż nie wkurza długo.
Pzdrw.
Hubeeert - 22-05-2006, 21:34
Kto odpowiada za marketing?
Rozstrzelać na miejscu.
Anonymous - 23-05-2006, 17:31
Fajnie by było jakby marke wypowiadał prawdziwy Japończyk...a reklama mi sie nie podoba...
igi - 24-05-2006, 08:52
Poczytałem sobie ten temat i posłuchałem reklamy
Hmmm arturro, ma racje w 100%. Nic dodać nic ująć.
Szkoda że nie było już pomysłów typu "samochodzikowe" . To była cudna reklama. O niej mówili wszyscy.
Potek - 24-05-2006, 10:51
Reklama trochę drętwa. MMC musi szybko zmienić agencje reklamowa która to wymyśliła. Słyszałem tą reklame kilka razy w bloku reklamowym z reklamami innych aut i wypada bardzo blado
Karwoś - 25-05-2006, 08:59
A ja słucham słucham i jeszcze jej nie słyszałem.
igi - 25-05-2006, 09:24
na 3 leci średnio co pół godziny a na rmf co 20 minut. Słuchaj dokładnie
Krzyzak - 25-05-2006, 10:05
igi napisał/a: | na 3 leci średnio co pół godziny a na rmf co 20 minut. Słuchaj dokładnie |
aaaaa - że w radiu jest? - to też już wiem, dlaczego jej jeszcze nie "widziałem"
(nie słucham radia)
|
|
|