To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Przegub wewnętrzny do MSW 2,4 gdi

skull - 28-10-2008, 11:40
Temat postu: Przegub wewnętrzny do MSW 2,4 gdi
Witam mam problem ze zdobyciem przegubu wewntrznego do mojego Space Wagona 2,4 GDI w zamiennikach nie występuje taka częśc a w serwisie około 1000zł,kurcze nie wiem co robic z tym fantem bo już odzywa się konkretnie przy ruszaniu.Może pasuje od innego modelu ten przegub.
Bartek - 28-10-2008, 12:42

Lewa czy prawa strona?
2WD czy 4WD?
Rocznik Wagonika?

PS. są zbieżności z Galantem, ale muszę mieć te dane, żeby określić z którym ;)

skull - 28-10-2008, 15:21

strona lewa(od kierowcy) napęd 2WD i rocznik produkcji to 98.11 :)
Bartek - 28-10-2008, 16:05

To kanał...... zostaje jeszcze space runner.....

Spróbuj:tu , tu , lub tu

[ Dodano: 28-10-2008, 16:06 ]
PS oczywiście chodzi o manual, bo do automatu pasuje przegub od Galanta EA5 z lat 97-98

skull - 28-10-2008, 16:24

dzięki Bartek wstępnie rozmawiałem z japanexim najtaniej ma 400zł za kompletną półoś twierdzi że w bardzo dobrym stanie,pozostali sprzedawcy krzyczą 500-650 za ten sam komplet.
Bartek - 28-10-2008, 16:39

Masz manuala? - Rozpędziłem się z japaneximem - oni rozebrali automat - to zupełnie inne półosie....
skull - 29-10-2008, 10:29

to dlatego nie odpisują na e-mail bo napisałem że do manuala :wink: dzisiaj dodzwoniłem się do Japanese może coś pomoże :)Zamówiłem półoś od tego sprzedawcy:
http://moto.allegro.pl/it...agon_polos.html

Bartek - 30-10-2008, 10:20

skull napisał/a:
to dlatego nie odpisują na e-mail bo napisałem że do manuala :wink: dzisiaj dodzwoniłem się do Japanese może coś pomoże :)Zamówiłem półoś od tego sprzedawcy:
http://moto.allegro.pl/it...agon_polos.html

NA OBRAZKU SĄ PÓŁOSIE Z AUTOMATU!!!!!

skull - 30-10-2008, 13:43

kurcze to teraz mam zagadkę nie wiem czy wyślą inne od manuala czy te co na zdjęciu :? jak to sprawdzic jak przyjdzie przesyłka żeby nie odebrac tego co nie trzeba :(
Bartek - 30-10-2008, 16:21

długa półoś jest "łamana", czyli ma kawał prostego wałka, podporę (przykręcaną do bloku silnika) i dopiero przegub..... (tak twierdzi Japaneze ;) , bo ja mam automat w którym są takie jak na obrazku )
skull - 05-11-2008, 12:00

półośkę dziś zmieniłem i pasuje elegancko dokładnie ta co na zdjęciu z licytacji :) w mojej przegub wewnętrzny suchy był jak pieprz choć osłona była cała :? najważniejsze jest to że drgania przy prędkości 100-120 ustały :D tylko jedno 'ale" byłem pewien,że po zmianie przegubu wew. zniknie tyrkotanie na jedynce przy ruszaniu,niestety dźwięk pozostał :?
pabi - 08-02-2009, 12:32

czesc mozliwe ze poszedl synchronizator jak jedziesz i rozpedzony dajesz na luz to slychac tyrkotanie jak tak to synchronizator a zeby wykluczyc przeguby wes skrenc na maksa raz w jedna strone kulko zrub raz w drugom i czy nie klekota jak tak to juz wiesz lub wywaz kola albo wymien lozyska seba :p
skull - 12-03-2009, 11:09

pabi napisał/a:
czesc mozliwe ze poszedl synchronizator jak jedziesz i rozpedzony dajesz na luz to slychac tyrkotanie jak tak to synchronizator a zeby wykluczyc przeguby wes skrenc na maksa raz w jedna strone kulko zrub raz w drugom i czy nie klekota jak tak to juz wiesz lub wywaz kola albo wymien lozyska seba :p

no właśnie żadna z tych opisanych przypadłości nie sprawdza się.W moim przypadku ten dziwny dźwięk słyszę przy mniejszych prędkościach bieg 1-2-3 i tylko wtedy jak dodaję gazu nawet delikatnie jadąc po mieście.Po zdjęciu nogi z pedału gazu znika dźwięk tykania,i czy będę toczył się na luzie lub na biegu nic nie słychać :? Znajomy sprzedający części powiedział,że miał podobnie i kończyło się sprzęgło :?