To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Zbity kierunkowskaz, lekko wgiety zderzak, poryso

JayChyl - 30-10-2008, 13:25
Temat postu: [CA1A 1.3] Zbity kierunkowskaz, lekko wgiety zderzak, poryso
I dziś miałamiejsce lekkabocierka, zostałem zastawiony przez idiotów co nie umieją parkowac, podczas wyjazdu (stromy i nierowny teren) zaczepilem przodem kierunkiem i kawalkiem blotnika, oraz lusterkiem, które się troche porysowalo ale na szczescie sie nic nie stało z nim.

Zzmowilem juz nowy oryginalny kierunek. ale pytanko, czy policja może mi wlepic mandat za to ze mam zbity kierunek? On działa, tyle ze szyba pęknięta.

kjscolt - 30-10-2008, 15:12

Nie wiem jak jest z kierunkami, teoretycznie w myśl prawa kierunek musi mieć odpowiedni wymagany prawem pomarańczowy kolor. Jeżeli ktoś policjant się uprze to zabierze dowód, ale myślę że raczej odpuści.

W niedziele jak wracałem z rajdu to eskortowałem rozbitego kolegę. Po przywaleniu swiftem w paletę kostki brukowej był połamany zderzak, zbite obie przednie lampy (żarówki przeżyły) zgięta maska i błotniki. Ponieważ skończyło się na kosmetyce i płynów nie stracił to pokleiliśmy zderzak i maskę taśmą klejącą żeby nic o koła nie obcierało i jechaliśmy. Zatrzymała nas policja i powiedzieli że mimo działających świateł muszą być klosze. Po małej rozmowie skończyło się jednak bez konsekwencji żadnych i nas puścili ;)

Więc chyba nie masz się czym martwić bo pewnie przymkną na to oko ;)

Misiek :) - 30-10-2008, 20:48

jest stara metoda, jak z niedziałającymi żarówkami... wracasz do domu wymienić bo stało się na mieście, lub nie zauważyłeś na parkingu