To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Jak zmienic dzwiek silnika

Anonymous - 03-11-2008, 06:41
Temat postu: Jak zmienic dzwiek silnika
Panowie jak zmienic odglos silnika w cari, nie podoba mi sie za bardzo dziek 1.6 czytalem gdzies ze mozna wstawic storzkowy filter powietrza i podobno zmienia to dzwiek na lepsze. nie chce sportowego tlumika bo za glosno
kris80 - 03-11-2008, 18:43

Proponyje przyspawac koncówke tłumika ULTER z lekkim pogłosem. Ja mam taka u siebie i jest super.
drd1812 - 03-11-2008, 19:37

Silnik jak silnik, tu nic nie zmienisz ;) chyba że wrzucisz do niego trochę monet, wymienisz olej na słonecznikowy :D ;) <broń Cię panie Boże> ale można poprawić dźwięki Cari poprzez ingerencję w układ wydechowy (od wyrzucenia katalizatora (przelotka, strumienica), rasowy tłumik końcowy, czy wspawaną końcówkę dźwiękową).
Chooper - 03-11-2008, 22:42

podgłoś radio albo nawrzucaj drobnych przedmiotów do schowków i kieszonek w drzwiach i gwarantuję, że przestaniesz zwracać uwagę na silnik
Anonymous - 03-11-2008, 22:56

Zdejmij na probe obudowe filtra powietrza i wtedy przegazuj auto. Taki dzwiek bedziesz mial wlasnie na stozku. W niektorych silnikach dzwiek sie zmienia nie do poznania a w innych zostaje na normlanym poziomie. U siebie w maximie kupilem wkladke powietrza k&n i doprowadzilem wiecej powietrza. Efekt powalajacy ale u mnie silnik to v6.
gunek - 04-11-2008, 00:16

w corolli 1.6 przy bucie na stożku było takie fajne wrrr, takie mruczenie :)
u kumpla w corsie było buczenie, ale miał tam 1.2 :)

jak zdejmiesz obudowę, to się średnio nasłuchasz, bo będziesz słyszał syk, lekko przygazujesz może zabuczeć, ale najlepiej jakbyś posłuchał przyspieszając np na drugim biegu, ale to bez filtra już lekko ryzykowne ;)

Poza tym, w cari jest kiepsko ze stożkiem jeśli chodzi o zamiejscowienie....

Alternatywą może być sportowa wkładka K&N, zawsze to większy przelot.

Anonymous - 04-11-2008, 06:22

drd1812 napisał/a:
Silnik jak silnik, tu nic nie zmienisz chyba że wrzucisz do niego trochę monet, wymienisz olej na słonecznikowy
Chooper napisał/a:
podgłoś radio albo nawrzucaj drobnych przedmiotów do schowków i kieszonek w drzwiach i gwarantuję, że przestaniesz zwracać uwagę na silnik

Widze humory dopisuja :D Chyba wstawie strumienice i koncowke dzwiekowa Dzieki Mitsu wariaty :lol:

puntspusy - 04-11-2008, 06:51

wywalic dobrego w niczym nieprzeszkadzajacego kata i wstawic strumienice ? no chyba was wszystkich pogielo,.. a po chu.. ? nic to nie zmieni a dzwiek moze byc wkur...cy,,,...moze sportowego dedykowanego tlumika koncowego poszukaj (jesli takowy istnieje) zamiast koncowki
Anonymous - 04-11-2008, 19:09

http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
Krystian to dla ciebie specjalnie :)

[ Dodano: 09-11-2008, 11:55 ]
zobacz jeszcze to http://www.allegro.pl/ite...ng_carisma.html