To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Przednie tarcze hamulcowe.

misio-1992 - 03-11-2008, 17:35
Temat postu: Przednie tarcze hamulcowe.
Czy może mi ktoś podać sposób na ściągnięcie przednich tarcz hamulcowych gdyż jak rozumem dwa nagwintowane otwory M8 w tarczach hamulcowych służą do ich zdjęcia. Niestety w moim przypadku dwie śruby M8 zostały ukręcone a tarcze hamulcowe pozostały na swoim miejscu.Jak je zdjąć.Mitsubishi Galant rocznik 89 .
piotruś - 03-11-2008, 17:47

u mnie jak w wiekszości tarcz schodzi od pierwszego kopa (butem na pewno nie zegniesz tarczy więc nie żałój i................. z fleka to sama spadnie .
:mrgreen:

Krzyzak - 03-11-2008, 18:36

mialem podobnie - nawet gigantyczny sciagacz sobie nie poradzil... tarcza sie giela
sprawe zalatwil kilowy mlot - po prostu napier.....m nim az tarcza spadla... udalo sie i lozyska trag nie szlafil ;)
tak to jest jak sie po 20 latach ori tarcze wymienia...

stiop3 - 03-11-2008, 19:27

Napierdzielanie młotem może jednak nie wyjść na zdrowie całemu zespołowi ( tarcza, łozysko)Spróbował bym jednoczesnego działania sciągacza i uderzania - jezli nie daje rady, to jednoczesne podgrzewanie korpusu oczywiscie,a nie tarczy w miejscu działania nakładek. Jesli łozysko ma pozostać, nie należy podgrzewac powyżej stu kilkudziesięciu stopni C ( jak spluniesz na tarcze, to ma dobrze syczeć) Zycze powodzenia!
Krzyzak - 03-11-2008, 19:39

wiem wiem - tez sie balem
walilem przez kawalek drewnianej laty a nie bezposrednio
nie bylo innego wyjscia, wiec liczylem sie ze stratami - na szczescie wszystko OK