To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA0]Mały tunning przednich świateł :)

Anonymous - 26-05-2006, 00:47
Temat postu: [CA0]Mały tunning przednich świateł :)
Witam, tak mnie nurtuje pewna kwestia, czy dało by się troszkę "ztjuningować" przednie reflektory w CA0? Być może ktoś z Was już to robił? Myślałem o zamalowaniu na czarno wszystkich elementów, poza odbłyśnikami i żarówkami oczywiście:) Dokładnie tak jak jest to w Carismie. Chętnie zobaczłbym fotkę po takim zabiegu. Przednie światła w moim miśku to chyba jedyna rzecz która mi się nie podoba :D
No i pytanie czy da się otworzyć jakoś refletory? Zastanawiam się czy nie należałoby podgrzać suszarką/opalarką miejsca łączenia szkła z obudową?

Maciek - 26-05-2006, 07:22

Co do otwierania poczytaj na MKP np TU polip4 dawał rade z piekarnikiem.
Pozdro i powodzenia

Anonymous - 26-05-2006, 11:23

piekarnik dobra rada ale lepiej i trudniej o zniszczenie w przypadku podgrzewania suszarka
tego spoiwa laczacego i delikatne rozkladanie reflektora.

josie - 26-05-2006, 12:17

Ja to robiłem...
Reflektor podgrzewałem opalarką - klosz scodzi bez problemu.
Gorzej z wyborem farby która będzie się trzymać szkła - ja użyłem takiej do przyciemniania lamp - było napisane że nadaje się też do szkła - niestety zlazła.
A co do wyglądu po takim przyciemnieniu to faktycznie auto dużo zyskuje.
Jak zrobisz to się pochwal jak wygląda i koniecznie powiedz czym malowałeś.

A może ktoś jeszcze robił i podpowie jaka farba się szkła trzyma?

Anonymous - 26-05-2006, 12:19

Piotras ponoc przyciemnial przednie lampy w CJO.Moze on by cos podpowiedzial.Pozdrawiam
Anonymous - 26-05-2006, 12:23

Ale w CJ0 klosze są plastikowe...
Anonymous - 26-05-2006, 12:37

No myślę zastosować tą metodę "na piekarnik" :lol:
Nie chcę malować przedniego klosza, tylko odblaski wewnątrz odbłyśnika, może lepiej je po prostu zakleić czarną matową folią?
A może ma ktoś fotkę?

piotras - 26-05-2006, 22:35

Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce ;)
Anonymous - 26-05-2006, 23:34

piotras napisał/a:
Fotka Ja swoje podgrzewałem opalarką tylko trzeba uważać zeby sie nie roztopiły "szkła" z przodu ( u mnie plastiki) ale u ciebie z tym problemu nie bedzie bo masz szklane. Z piekarnikiem bym nie ryzykował bo nie wiadomo co z tego wyjdzie. Moze być ok ale jak przedobrzysz to moze sie cos podeformować. Uważaj jak bedziesz sciagał szkło zeby w wyniku naprezen Ci nie pekło. Pozatym jak bedziesz malował to raczej kup dobrą farbe i podkład no i porzadnie odtłuść powierzchnie przed malowaniem. Moja farba okazała sie wytrzymać temp. w kloszu ale niestety od słońca porobiły sie burchelki z farby wiec bede musiał to poprawić tylko jakoś narazie mi sie nie chce ;)

Będę walczył! Dzięki za rady i fotkę. A jak już coś zrobię, to napewno się pochwalę :lol:

Anonymous - 30-05-2006, 14:40

piotras, piotras mam pytanko gdzie znalazłeś progi to tego srebrnego CJ0-jak byś mógł dać do siebie jakis kontakt mam pare pytań a widze że jesteś z wawy!! pozdrawiam