To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander II USA - porady

rogero - 15-11-2008, 14:15
Temat postu: Outlander II USA - porady
Witam nowe Koleżanki i Nowych Kolegów a być może nowych Braci i Siostry :) ))

Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Outka II. Marzyłem o tym aucie od dawna i wkońcu jest!!!
Niestety - chyba najuboższa wersja jaka ujrzała światło dzienne! - chociaż w sumie należy zdać sobie sprawę z tego, że moje możliwości finansowe są do jego wyposażenia wprost proporcjonalne.. ;)
Kupiony bardzo okazyjnie (rodzina pomogła) - wszystkie koszty nie przekroczyły kwoty 50tyś zł brutto.

Kilka informacji:

Rocznik 2007
Kolor: biały
Przebieg 19tyś mil
Silnik 3.0 V6
Skrzynia: Automat
Napę: FWD
Nie bity - nawet nie draśnięty.

No a teraz wracam do tematu

Proszę bardziej doświadczonych użytkowników o udzielenie mi kilku porad:

Chciałbym założyć halogeny, ale nie mam w środku przełącznika. Może ktoś z Was zakładał? Acha - znalazłem na allegro po 85zł brutto sztuka - warto?

Za moment będę musiał zrobić przegląd - podpowiedzcie gdzie serwisować (Warszawa) i na co uważać.

Jeżeli macie jeszcze jakieś inne uwagi to śmiało :)

Trzymajcie się ciepło.
Pozdrawiam
Tomek

Hiszpan - 15-11-2008, 19:12

Witaj na forum :D
Jak już pewno zdążyłeś zauważyć, jest parę tematów dotyczących Outków zza oceanu. Zarówno I jak i II.
W temacie halogenów poczytaj ten temat
Dotyczy on co prawda Outlandera I, ale może coś Ci się z niego przyda.
Co do serwisowania, to pewno koledzy ze stolicy zaraz Ci dadzą jakieś namiary 8)

Jeszcze raz witamy w rodzinie :biggrin:

rogero - 15-11-2008, 21:51

Cześć

Hehe - gorąca głowa :biggrin:
Najpierw napisałem, a potem poczytałem.
Znalazłem też już post z serwisami :)

Dzięki za miłe przywitanie :biggrin:

Acha - jak ktoś miałby pytania odnośnie tej wersji Outka to chętnie się podzielę.

Hiszpan - 15-11-2008, 22:31

Cytat:
Hehe - gorąca głowa :biggrin:
Najpierw napisałem, a potem poczytałem.
Znalazłem też już post z serwisami :)
Nic się nie dzieje ;)
Jesteśmy tu razem po to, by sobie wzajemnie pomagać :D

W końcu "trzy diamenty" do czegoś zobowiązują :finga:

Anonymous - 17-11-2008, 16:50

cześc rogero,
ja zakupiłem do swojego cos takiego:
http://cgi.ebay.com/ebaym...A1%7C240%3A1318

zero problemu z montażem, aczkolwiek troche rozbierania, mają w zestawie 6 kolorowych hello ringów - taki tani tunning wizualny ale wygląda super :) , świecą rewelacja

co do serwisów do niegeneralizując to...lipa - unikają amerykańców, ja koduje kluczyk już od 4 miesięcy - na Śląsku nie potrafią - żenada!!!!

Napisałem do MMC i otrzymałem odpowiedz po 40 dniach.....katastrofa,mogę przesłac na priv

maszrację Hiszpan - trzy diamenty do czegoś zobowiązują....ale nie wszyscy to rozumieją :)

polecam

rogero - 17-11-2008, 17:16

Witaj kyru.

Ehhh pospieszyłem się i zakupiłem jakieś tam Valeo - co prawda okazyjnie bo 60zł sztuka.
Jak się nie sprawdzą najwyżej wystawię na aukcję :)
Tylne też zakładałeś?
W tych co pokazałeś na Ebay w zestawie są te wszystkie kabelki? Acha - jak poradziłeś sobie z włącznikiem? U mnie w standardzie nie ma :(

Co do serwisu to będę w piątek w Toruniu to chyba do nich zachaczę - oczywiście potem wystawię im ocenę :)

"ja koduje kluczyk już od 4 miesięcy" - można wiedzieć po co?

Jak być miał jeszcze jakieś sugestie to bardzo proszę :)
Niekoniecznie na priv, bo autek zza oceanu ciągle przybywa, więc może ktoś jeszcze "pożywi się" na tym temacie :biggrin:

Trzymaj się!

Anonymous - 17-11-2008, 17:22

rogero napisał/a:
Witaj kyru.

Tylne też zakładałeś?
Tak w tylnym lewym obrysie - 100% moje dzieło :lol:
W tych co pokazałeś na Ebay w zestawie są te wszystkie kabelki? Acha - jak poradziłeś sobie z włącznikiem? U mnie w standardzie nie ma :(

U mnie był w komplecie i mam przyklejony pod kierownicą

"ja koduje kluczyk już od 4 miesięcy" - można wiedzieć po co?

bo zakupiłem z jednym kluczem, sprowadziłem sobie rownież orginalny klucz Outlandera, który został pro docięty a teraz lipa w serwisach....chyba kupię MIT III i sam będą kodował :badgrin:

Trzymaj się!

rogero - 17-11-2008, 17:48

No to zarzuć jakieś foty tego tylnego :)
Anonymous - 17-11-2008, 18:06

Rozbierac nie będę do fot, pokaże Ci w Nowym MIeście :)
W tylnym obrysie jest sporo miejsca, aby zmieści zarówkę przeciwmgielną, trzeba sie trochę nadłubac, bo trzeba zrobic nowy otwór ( nawiercic wiertaką, potem dopasowac wszystko pilnikiem - trochę czasu to zabiera, bo trzeba wszystko delikatnie aby nic nie pękło) a potem kabel i nowy włacznik w miejsce którąś z 3 zaślepek jakie masz w swoim autku i tyle, jest mgła jest ok...a tak naprawdę masz spokój policją