To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Lancer GLX szyberdach

mati_03 - 15-11-2008, 20:08
Temat postu: Lancer GLX szyberdach
Witam, jestem nowy na tym forum i chciałbym sie was poradzić otóż: kupiłem od znajomego lancera z 96r. w stanie idealnym, jedyny minus to popękana szyba szyberdachu, i tu moje pytanie.... czy pasowałby mi szyberdach z lancera z 93r.?? Ponieważ mam okazje kupić, a ciężko mi dostać samą szybe. Chyba że ktoś wie gdzie mógłbym dostać taką szybe?? I jeszcze co najlepiej sprawdzić w tym aucie ponieważ ma przejechane tylko 35 tyś i to pewne. Rozrząd, paski i wszystkie płyny już wymieniłem co jeszcze warto sprawdzić lub wymienić??
KaWu - 18-11-2008, 14:48

Zmierz szyberdach to ci powiem czy pasuje bo niedługo będę wyciągać swój żeby go zakonserwować.
A co do przebiegu twojego auta-masz 100% pewności że jest wiarygodny ???
W 12 letnim aucie taki przebieg to troche strach. Ile czasu stał? Znam przypadki że większość uszczelek zaczełą puszczać...
Na pewno sprawdz hamulce, płyn...., opony pewnie tez do wymiany i osłony przegubów itp., łożyska/przeguby, zawieszenie do sprawdzenia.

mati_03 - 19-11-2008, 14:10

rozmiar szyberdachu to szerokość 44,5 cm, długość 84 cm, przekątna 89 cm. A co do przebiegu jest autentyczny ponieważ to auto od ojca mojego wujka. Opony prawie jak nówki bo tylko dwa sezony. Zawieszenie też ok.