To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Kod lakieru

londolut - 17-11-2008, 06:35
Temat postu: [CAxA] Kod lakieru
Pytanie do wszystkich, którzy mogą wiedzieć ;)

Jaki lakier mam na samochodzie? Chodzi o kod. Nie mam tabliczki pod maską z oznaczeniem koloru, wersji wyposażenia itp.
Kolor jest na 101% oryginalny i nie jest to ten sam kolor co na Colcie CJx. To tak w ramach wykluczenia błędnego toku myślenia bo na forum jest więcej CJ`tów w podobnym kolorze.

Mój Colt:

czekoladka_1981 - 17-11-2008, 08:12

londolut napisał/a:
Jaki lakier mam na samochodzie? Chodzi o kod.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnąć dekiek/klapkę wlewu paliwa i podejść/podjechać do sklepu z lakierami samochodowymi zajmującym się komputerowym doborem lakieru wraz z kodem znajdującymi się nie opodal zakładów blacharsko-lakierniczych.
albo poszukaj tu:
KODY LAKIERU
http://uk.geocities.com/i...aintcolours.htm

Misiek :) - 17-11-2008, 10:01

powinien być to G98 Jasny zielony
pawela - 17-11-2008, 11:29

wysłałem zapytanie wiesz gdzie, ale najszybciej i pewniej wybrać się do lakierni, wziąć katalog z próbkami i przyłożyć do auta. To raczej nic nie kosztuje, i nie obliguje do kupna :)
londolut - 17-11-2008, 16:10

czekoladka_1981 napisał/a:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnąć dekiek/klapkę wlewu paliwa i podejść/podjechać do sklepu z lakierami samochodowymi zajmującym się komputerowym doborem lakieru
Wiem, że tak jest najprościej ale mnie to nie satysfakcjonuje.
wraz z kodem
I tu jest cały psikus bo nie znam kodu lakieru - m.in. po to ten temat, żeby go poznać ;)

Moim celem jest uzyskanie lakieru jak najbardziej zbliżonego do oryginału a lakier na deklu ma już 15 lat i stracił swoją jakość.

Czy ktoś tutaj ma Colta w kolorze mojego :P :?:

rosomak1983 - 17-11-2008, 16:24

londolut napisał/a:
Moim celem jest uzyskanie lakieru jak najbardziej zbliżonego do oryginału a lakier na deklu ma już 15 lat i stracił swoją jakość.

tym bardziej trzeba dobrac do obecnego odcieniu....
Chyba ze malujesz całe auto :P

czekoladka_1981 - 17-11-2008, 16:29

londolut napisał/a:
na deklu ma już 15 lat i stracił swoją jakość.

Nawet od wewnętrznej str.?

londolut - 17-11-2008, 21:44

rosomak1983 napisał/a:
O to właśnie chodzi :)
Nawet od wewnętrznej str.?
Od wewnątrz jest matowa :?
rosomak1983 - 17-11-2008, 23:27

londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
O to właśnie chodzi :)

Nie mów ze malujesz całe autko :shock: :shock: :shock:
Ja na twoim miejscu zaiwestowałbym kase w co innego... A pomalowac mozna elementy chyba w twoim przypadku zderzak... Zreszta ja sobie zrobiłem sam pare podmalunków i jest gitara... najpierw lalkierem dobranym z lakierni malujesz pędzelkiem potem na drugi trzeci dzien bierzesz papier wodny 2000 i zmatawiasz polewajac woda oczywiscie.... NAstępnie polerka i nie widac różnicy!!! :finga: :finga: :finga: A skoro nie widac to po co przepłacac???

Anonymous - 18-11-2008, 00:36

londolut wpisz TUTAJ VIN auta i wyskocza szczegoly jesli nie 'paniemajesz po rusku' to w gornej lini od prawej patrzac trzecie wytluszczenie to kolor ...pierwsza od prawej dokladna data produkcji-nie mylic z tym co w dowodzie czyli rejestracji
londolut - 18-11-2008, 15:56

Mój kolor to G90 - Ocean Green :mrgreen:

Dzięki czekoladka_1981 i pawela za listę kolorów, cuuube`owi, za stronkę a harpaganowi za sprawdzenie (u mnie strona nie działała :? ).

rosomak1983 napisał/a:
pomalowac mozna elementy chyba w twoim przypadku zderzak

- Zderzak x2 - bardzo głębokie rysy i odpryski lakieru,
- Maska - odpryski i wgnioty od kamienia, który jakiś kretyn wrzucił na nią,
- Prawe drzwi, próg i tylni błotnik - kupiłem ten samochód w takim stanie,
- Prawy błotnik przód - jakiś palant zdarł z niego lakier w nocy swoim autem,
- Lewy błotnik przód - mała wgniota, nie wiem od czego.

Zostają lewe drzwi, błotnik, klapa bagażnika i dach więc chyba nie będę się rozdrabniał ;) Poza tym na lakierze są jakieś czarne plamki, przebarwienia od słońca i inne skazy. Ja lubię jak jest na tip top.

Cezar - 18-11-2008, 16:17

... czyli jak szalec to po calosci :D
Misiek :) - 18-11-2008, 17:55

ja oodaje w środe moje autko do lakierowania... nie zależy mi tyle na oryginalności koloru co na wyglądzie autka.. u mnie powodem są rysy i ruda
będe sobie jeszcze chciał tapicerke skóra materiał machnąć
rosomak1983,
pomalować całe auto się opłaca, tym bardziej jak dla kogoś jest to więcej niż tylko kawałek blachy do przemieszczania się

bostom - 16-08-2014, 01:21

Odgrzebuje stary temat, ale może ktoś jeszcze pamięta jak dobrać odpowiedni kolor lakieru dla CJ0 na podstawie danych z tabliczki (EXT: A750)?
Musze zamalować odpryski na tylnym zderzaku ale mam problem ze znalezieniem koloru lakieru.
Niestety linki z postów wyżej są już nieaktualne.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

londolut - 16-08-2014, 11:31

Kod lakieru masz tutaj pod numerkiem 4.

Jeśli w tym miejscu jest napisane 'EXT: A750' to twój kod koloru to A750 i z tym udaj się do mieszalni.