Outlander I GEN Techniczne - Navigacja
diodamen - 27-11-2008, 16:22 Temat postu: Navigacja Witam,
od niedawna posiadam outlandera. Mam w nim zamatowan± oryginaln± nawigację (panel dotykowy zamiast radia). Chciałbym się dowiedzieć czy jest dostępna nawigacja w języku polskim, a je¶li nie to czy dało by się zainstalować na tym panelu inn± nawigację np. Tom Tom bo wyczytałem, że ten panel ma wbudowan± pamięć 30 gb. Proszę o pisanie swoich propozycji.
Pozdrawiam
diodamen
Antyey - 27-11-2008, 19:17
Rzeczywi¶cie jest wbudowany dysk 30gb, ale to dlatego, że możesz go wykorzystać jako 'jukebox'. Co do map... nie wiem, ale jestem dziwnie przekonany, że w sposób łatwy miły i wygodny jest to niewykonalne. Podobnie jak w przypadku 99% wbudowanych nawigacji s± to rozwi±zania dedykowane pod konkretnego producenta samochodów i konkretny format map, oferowany przez niego. Ale może niech się wypowie kto¶ lepiej zorientowany w temacie Ja tylko zgaduje
diodamen - 28-11-2008, 14:25
A jest może dostępna oryginalna nawigacja w języku polskim?
KowaliK - 28-11-2008, 17:38
diodamen napisał/a: | A jest może dostępna oryginalna nawigacja w języku polskim? |
Gdyby była, dostałby¶ j± przy odbiorze auta.
diodamen - 28-11-2008, 18:04
Nie pomy¶lałem o tym . A dało by się wrzucić na ten panel jak±¶ inna nawigację bo ta oryginalna nie jest podobno dobra.
Hubeeert - 28-11-2008, 18:32
diodamen napisał/a: | A dało by się wrzucić na ten panel jak±¶ inna nawigację bo ta oryginalna nie jest podobno dobra | Subaru co¶ takiego robiło. Ale gdzie jak? Nie mam pojęcia.
diodamen - 28-11-2008, 18:49
Poszukam, może znajdę co¶ ciekawego na ten temat
KowaliK - 28-11-2008, 21:36
diodamen napisał/a: | Poszukam, może znajdę co¶ ciekawego na ten temat |
Ale chcesz sam± nawigację jako aplikację czy po prostu chcesz wymienić cały ten panel na nowy? Widziałem gdzie¶ w internecie jak kto¶ na miejsce MMCS wstawił jaki¶ inny ekran o takich samych wymiarach więc z tym raczej problemów być nie powinno.
diodamen - 29-11-2008, 13:59
Panel chciałbym zostawić i na niego wgrać jak±¶ inna nawigację bo ta oryginalna nie ma dobrego pokrycia z map± Polski
Anonymous - 24-12-2008, 12:40
jak się co¶ dowiesz w tej kwestii to wrzuć na forum bo tez jestem zainteresowany ewentualnymi innymi rozwi±zaniami
|
|
|