To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Gear Techniczne - space gear nie odpala

Pablos - 27-11-2008, 18:45
Temat postu: space gear nie odpala
Posiadam mitsu space gear z motorem 2.0l 16V 4g63,i nie chce zapalic,rozrusznik sie kreci na desce rozdzielczej pala sie lampki te ktore powinny sie palic a motor niechce odpalic,co to moze byc?moze ktos mjał juz taki sytuacje,prosze o pomoc.

Przez ostatnie połtora tygodnia wogule go nie ruszalem a byly male mrozy,moze przez to??? :rolleyes:

Hubeeert - 27-11-2008, 19:04

Ktory rocznik? Czy lampka CE pali się cały czas?
Pablos - 28-11-2008, 17:27

Rocznik 98,niema chyba takiej lampki,co to za lampka?pewnie jakas od komputera?w kazdym bąc razie dzisiaj odpalił,troche po prychal ale odpalil i bylo 6stopni na zewnatrz i swieciło słońce,zastanawiam sie co to za przyczyna była ze nie chcial odpalic???przed mrozami zatankowalem paliwo w stacji ukoil,było tanie,i moze to paliwo mialo wode i mogło sie dostać do układu paliwowego i zamarzło,innego pomysłu nie mam,zobaczymy co bedzie sie działo w więkrze mrozy,ciekawy jestem czy odpali??dziekuje za chec pomocy :)
Hubeeert - 28-11-2008, 18:30

To całkiem możliwe, że to wina paliwa skoro prycha. Wlej do baku jakiegoś środka do czyszczenia układu paliwowego.
Sprawdź przy okazji kable zapłonowe i akumulator.

Pozdrawiam

Pablos - 28-11-2008, 19:29

prychał tylko przy odpalaniu tz.jakies takie dziwne dzwieki wydawał ale jak odpalił to ładnie pracował,kable przejzane bo kupiłem nowe w czerwcu,swiece tez nowe, bateria dobrze kręci,jaki preparat bys polecił? i co on robi czy wytronca wode z układu paliwowego?czy wyzera te wszystkie brudy i nagary?bo słyszałem ze można takimi siuwaksami zniszczyc wtryski i układ paliwowy bo zabardzo zrące sa???
Hubeeert - 28-11-2008, 19:52

Kup coś porządnego. ;-) Nie wiem STP - mi dobrze służyło. Nie tyle wytąca co wiąże i czyści syfy.
Pablos - 01-12-2008, 07:08

Dzieki za pomoc,zakupie stp, :) pozdrawiam
slimaktlen - 15-02-2010, 19:06

wlej flaszke dykty i bedzie git