To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - Komputer pokładowy w miśkach Space Wagon

mkzibi - 01-12-2008, 07:52
Temat postu: Komputer pokładowy w miśkach Space Wagon
Witam! przymierzam sie do zakupu Mitsubishi Space Wagon w wersji II albo III. Mam kilka pytań do osób, które już jeżdżą takimi samochodami. oto pytania:

1. Czy wersja III ma już zawsze na wyposażeniu komputer pokładowy i co on pokazuje tzn. jakie ma funkcje. Mi zależy głównie na wskazaniach spalania.
2. Wersja II pewnie nie ma komputera pokładowego
3. Czy w wersji III występują tylko silniki benzynowe?
4. Jaki silnik w wersji II i II wybrać najlepiej.
5. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najczęściej ulega awarii.
6. Czy miśki w wersji III dobrze się zagazowują i jaki gaz najlepiej do niego wybrać.
7. Czy w wersji III są wyciągane siedzenia w 3 rzędzie i 2? Chodzi mi o przestrzeń wewnątrz po wyciągnięciu siedzeń. często poza ludźmi wożę też i towar.

Za wszelkie informacje związane ze space wagonem będę wdzięczny. Chcę kupić ten samochodzik albo Toyotę Picnik. Wszystko zależy od tego co szybciej znajdę.

Bartek - 01-12-2008, 15:37

Cytat:
1. Czy wersja III ma już zawsze na wyposażeniu komputer pokładowy i co on pokazuje tzn. jakie ma funkcje. Mi zależy głównie na wskazaniach spalania.

chyba tak ;)

mkzibi napisał/a:
2. Wersja II pewnie nie ma komputera pokładowego

na pewno tak

mkzibi napisał/a:
3. Czy w wersji III występują tylko silniki benzynowe?

tak

Cytat:
4. Jaki silnik w wersji II i II wybrać najlepiej.

2.0 benzyna w II i III jeżeli myślisz o gazie

Cytat:
5. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najczęściej ulega awarii.

nie mają jakichś wielkich wad

mkzibi napisał/a:
6. Czy miśki w wersji III dobrze się zagazowują i jaki gaz najlepiej do niego wybrać.

tylko 2.0 zagazujesz (lub po swapie 2.5 :twisted: )

Cytat:
7. Czy w wersji III są wyciągane siedzenia w 3 rzędzie i 2? Chodzi mi o przestrzeń wewnątrz po wyciągnięciu siedzeń. często poza ludźmi wożę też i towar.

w 2 rzędzie nie są łatwo usuwalne (ale można je skompaktować bardzo), w 3 jedną ręką

mkzibi - 04-12-2008, 21:06

Bartek napisał/a:

mkzibi napisał/a:

tylko 2.0 zagazujesz (lub po swapie 2.5 :twisted: )

Czyli rozumiem że jeśli myślę o gazie to tylko brać 2.0. Słyszałem że silniki 2.4 GDI są awaryjne i powyżej 200 tyś. są już do niczego same kłopoty. Czy to prawda i czy ich wogóle nie ma co na gaz przerabiać?

Bartek - 05-12-2008, 19:07

mkzibi napisał/a:
Słyszałem że silniki 2.4 GDI są awaryjne i powyżej 200 tyś. są już do niczego same kłopoty

bzdura

mkzibi napisał/a:
czy ich wogóle nie ma co na gaz przerabiać

Nie gazuje się GDi ze względu na wtryskiwacze w komorach spalania.....